Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Három évet kapott a gyermekét mosdóba fojtó anya

2004.12.07. 16:22
Legkorábban a büntetés háromnegyedének letöltése után szabadulhat az a 21 éves nő, aki másfél évvel ezelőtt egy debreceni panzióban szülte meg és ölte meg gyermekét.

Három év börtönre ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla Tabaka Erikát, aki tavaly saját újszülöttjét ölte meg. A büntető tanács keddi döntésével súlyosbította az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, amelyet túl enyhének talált.

A bíróság kedden kimondta, a vádlott a büntetés felének letöltése után nem kerülhet feltételesen szabadlábra, erre legkorábban a kiszabott börtönbüntetés háromnegyedének letöltése után lesz lehetősége a 21 éves elítéltnek.

Tabaka Erikánál 2003 elején diagnosztizáltak korai terhességet, de a felajánlott orvosi segítséget a fiatal nő elhárította. Amikor a 22. hétnél tartott, megtudta, hogy terhességét már nem lehet megszakítani. Ekkor közölte a feltételezett apával, hogy a gyermek nem kell neki, mivel szórakozni akar. A vádlott arra kérte a férfit, ne foglalkozzon vele a továbbiakban, ő majd mindent megold.

Mosdóba fojtotta az újszülöttet

Az anya tudott arról, hogy a szülés várható időpontja 2003. szeptember 9-e, ezért ezen a napon szobát bérelt egy debreceni panzióban. A gyermek végül 11-én délelőtt jött a világra. Szülés után az anya a fürdőszobába vitte az újszülöttet, vizet engedett a mosdókagylóba, beletette az élő gyereket, és rátett egy törülközőt is. A csecsemő rövid időn belül meghalt.

Ezután elhagyta a panziót, kulcsát nem adta le, s a számlát sem rendezte. A motel alkalmazottainak bementek a gyanúsan távozó nő szobájába, ahol vérnyomokat észleltek, ezért értesítették a rendőrséget. A vádlottat még aznap megtalálta a rendőrség. Tabaka Erikát kórházba szállították, ahol az orvosi vizsgálat is igazolta a szülést.