Auguszta
-4 °C
2 °C

Fegyveres rablás Debrecenben

2004.11.08. 13:11
Fegyverrel raboltak ki egy pénzszállítót Debrecenben. A rablótámadás hétfőn délelőtt, tizenegy óra körül történt a hajdúsági megyeszékhely belvárosában, a Piac utcai sétálóövezetben.
Meglőttek és kiraboltak egy pénzszállítót hétfőn délelőtt, tizenegy óra körül Debrecen belvárosában. A pénzt szállító férfi egy Piac utcai OTP-fiók hátsó bejáratánál akarta bevinni a pénzt a pénzintézetbe, amikor ismeretlen tettesek megtámadták.

A lépcsőházban törtek a pénzszállítóra

A vizsgálat eddigi adatai szerint a Csapó utca felőli lépcsőházban támadó rablók ketten lehettek. A támadás során egyikőjük vállon lőtte a pénzszállítót, akit a mentők a debreceni Kenézy Gyula Kórházba szállítottak. A lövedék a vállát súrolta a pénzszállítónak, így sérülése enyhének tekinthető, tudta meg az Index Vezendi Jánosné századostól, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Egyelőre nem tudni, hogy az ismeretlen rablók mekkora zsákmánnyal távoztak. A rendőrség jelenleg a szemtanúkat keresi.

A rendőrség nagy erőkkel kutat a fegyveres rablók után, a városban és a Debrecenből kivezető utakon szigorú ellenőrzésekre kell számítani, mondta el a sajtóreferens az Index kérdésére. Mivel a fegyveres akció nem a bankfiók Piac utca felőli részén, hanem a korzó szélénél, a hátsó bejáratnál történt, az OTP-fiókot nem kellett bezárni, az ügyfélforgalmat a rablás nem zavarta meg.

Farsangi álarcban, pisztollyal raboltak

Az elkövetőkről adott személyleírás szerint az egyik körülbelül 165 cm magas, erős testalkatú, de nem kövér, legfeljebb negyvenéves férfi, akinek ápolt bajusza, borostás arca van. A rabláskor sötét dzsekit, aranykeretes, kereklencsés szemüveget viselt. A másik elkövető körlülbelül 180 cm magas, vékony testalkatú, 30-35 éves. Ő az arcát farsangi álarccal takarta, így további ismertetőjeleiről nem tudott a rendőrség információt közölni, áll a megyei rendőr-főkapitányság délutáni közleményében.

Az elkövetéskor a rablók egy szekrénytáras maroklőfegyvert használtak, amit a rendőrség jelenleg is keres. A rendőrség kéri, hogy aki szem- vagy fültanúja volt az esetnek, vagy az elkövetőkkel kapcsolatban információval rendelkezik jelentkezzen az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es számokon, illetve bármelyik rendőri szervnél.