Viola
-6 °C
-2 °C

Gimnazista dédnagymama

2002.11.16. 10:39
Dédunokái matematika házi feladatain fellelkesülve az idős amerikai asszony algebra órákra iratkozott be. A dédire még egyszer sem kellett rászólni hangosodásért, vagy randalírozásért.
Junnie Kiersey amerikai nyugdíjas új értelmet adott a "gimnazista" kifejezésnek. A 72 éves asszony 5 és 8 éves unokáinak próbált segíteni matematika házi feladatuk megoldásában, ám ez sokkal nehezebbnek bizonyult, mint gondolta.

A kockás füzetek felett szenvedne támadt fejében az a gondolat, hogy algebra órákra kellene járnia. Ezért két hónappal ezelőtt beiratkozott a michigani Jonesville középiskola matekfakultációjára, ahová hetente kétszer jár.

Szorgalmas, fegyelmezett tanuló

"Úgy döntöttem ideje, hogy visszatérjek az iskolapadba, ha ezzel segíthetek a kicsiknek" - mondta Kiersey a Hillsdale Daily News magazinnak. Hozzátette, hogy először kicsit furcsán érezte magát, de a fakultáción mindenki annyira segítőkésznek bizonyult, hogy most már teljesen megnyugodott. A dédi egyik legnagyobb rajongója Andrew Parzych iskolaigazgató, és Dustin Scharer matematika tanár, akik szerint a hölgy nagyon fegyelmezetten viselkedik az órákon.

Szorgalmas diák

Az igazgató szerint nagyon jó dolog látni, hogy a felnőttek is visszatérnek tanulni, és hogy a dédi ennyire szorgalmas diák. Kiersey azt állítja, hogyha befejezi az algebrát, lehet, hogy geometria és trigonometria órára is beiratkozik, jelentette az AP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!