Piroska
-1 °C
5 °C

Tangában a Debreceni Egyetemen

2004.10.11. 12:17
Egy 17 éves hajdúsági lányról készült több mint egy tucat fehérneműs kép a Debreceni Egyetem főépületében. Az intézmény nem járult hozzá a képek elkészítéséhez és az interneten való közléséhez.
"Erika 17 éves téglási lány a továbbiakban komolyabban szeretne foglalkozni a fotózással. Fotó: Kádár Lajos" - áll a hétfői "nap szépe" bemutatásaként a Hajdú-Bihar megyei portál egyik leglátogatottabb oldalán. A megye vállalkozó kedvű, extrovertált lányairól naponta új - olykor aktba hajló - sorozatot publikáló lapon több tucat képet klikkelhetünk végig többek között Erikáról is.

Public nudity

Fotó: www.haon.hu
A nagykorúságát - legalábbis az oldal állítása szerint - még be nem töltött hajdúsági lányról a Nagyerdőn készült képek között azonban tizenhárom olyan fotó is található volt, ami a Debreceni Egyetem - az egykori Kossuth Lajos Tudományegyetem - épületében készült. A public nudity határát súroló kimondottan rossz minőségű képeken a város egyik legszebb épületének belső lépcsőin és a földszinti büfé előterében pózol a bájait alig rejtegető, fehérneműs lány. A képek feltehetőleg este, késő este készülhettek, a néptelen belső terek ugyanis gyéren vannak kivilágítva, a felvételek maguk pedig jócskán alulexponáltak.

Az egyetem nem járult hozzá a képek elkészítéséhez és közléséhez, tudta meg az Index a Debreceni Egyetem kommunikációjájáért felelős PR Igazgatóságától. "Az egyetemen még egy plakát kiragasztásához is engedély szükséges" - tájékoztatta az Indexet Móré Mariann, a PR Igazgatóság média tanácsadója. "Viszonylag ritkán fotózhatnak az Egyetem téri épületben meztelen, vagy fehérneműs lányokat, de bármiféle hasonló - például kereskedelmi, vagy reklámcélú - tevékenységhez az egyetem engedélyét kell kérni." A fotós ilyen kéréssel nem fordult az egyetem illetékeseihez, de nagy valószínűséggel nem is kapott volna zöld utat, derült ki a tanácsadó szavaiból.

Szellemiség és tanga

Fotó: www.haon.hu
"Csak olyan fotózáshoz járulnánk hozzá, ami az egyetem szellemiségéhez igazodik" - tolmácsolta az intézményi politika vonatkozó szabályozását Móré Mariann. Az egyetem és a helyi portált üzemeltető ausztriai tulajdonú cég között egyébként több célú együttműködési megállapodás van érvényben, "de ez nyilván nem terjed ki erotikus felvételek készítésére".

Az egyetem píárosai már felvették a kapcsolatot a weboldalon megjelent anyagokért felelős illetékessel, akinek ígérete szerint hamarosan kiszedik a sorozatból a kifogásolható képeket. Ez dél körülre meg is történt - kapott tájékoztatást az Index a Hajdú Online felelős szerkesztőjétől. Az egyetem, tekintettel az együttműködési megállapodásra, valószínűleg nem tervez jogi lépéseket az illegális körülmények között készült fotók miatt.