Viola
-5 °C
-2 °C

Felbecsülhetetlen értékű hegedűket raboltak el

2004.09.25. 08:01
Ismeretlen támadó leütött egy ismert hegedűművészt és elrabolta két, felbecsülhetetlen értékű hegedűjét szombatra virradóra Budapesten; az MTI értesülése szerint Déki Lakatos Sándor vált a támadás áldozatává.
Mint a Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyletese - a sértett azonosítása nélkül - a távirati irodának elmondta, hogy a sértett hajnali két óra körül II. kerületi otthonába tért vissza, amikor egy ismeretlen elkövető hátulról leütötte. A támadó elszaladt, s magával vitte a sértett két hegedűjét és két vonóját.

A sértett felállt és megpróbált támadója után szaladni, de nem tudta útját állni. A sértettet megfigyelésre kórházba szállították, a rendőrség ismeretlen tettes ellen rablás bűncselekménye miatt indított nyomozást - tette hozzá a sajtóügyeletes.

A támadás áldozata Déki Lakatos Sándor - erről a hegedűművész felesége tájékoztatta az MTI-t. Mint elmondta, az ismeretlen elkövető felbecsülhetetlen értékű hegedűket tulajdonított el. A művész duplatokos tartóban vitte magával a két, több száz éves hangszert, amikor a támadás érte - fűzte hozzá.

Déki Lakatos Sándor a nemzetközi hírű Lakatos-dinasztiában a hatodik generációt képviseli. Tizennégy éves korában édesapja - Lakatos Sándor - zenekarában segédprímás. Harminc esztendeje, hogy önálló zenekart alakított. Megfordult a világ minden táján, elegáns szórakozóhelyeken, koncert-termekben, rádió- és televízióstúdiókban muzsikált. Hanglemezek sora készült vele és zenekarával itthon is, külföldön is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!