Gusztáv
-4 °C
1 °C

A tanárnő állította meg az irányítatlanul guruló buszt

2005.07.25. 13:37
Nem sokkal a megérkezés előtt hirtelen rosszul lett és lecsúszott az ülésről egy makói általános iskolásokat szállító busz sofőrje. Az irányítatlanná vált buszon utazó tanárnő gyorsan a vezető helyére ült a fékpedálra taposott, megelőzve ezzel egy esetleges balesetet.

Tragédiát előzött meg egy tanárnő szombaton Makón. Az egyik helyi általános iskola diákjai egy háromnapos kirándulásról érkeztek haza Aggtelekről, ahol tánccsoportjuk egy rendezvényen fellépett. Megérkezés előtt nem sokkal, néhány száz méterrel a megálló előtt a busz vezetője lassítani kezdett, azonban hirtelen rosszul lett és lecsúszott az ülésről, áll a rendőrség hétfőn kiadott közleményében.

Fékezett

Az irányítatlanná vált buszon utazott a gyerekeket kísérő Demkóné Simon Katalin, az Almási Utcai Általános Iskola pedagógusa, aki kislányával épp leszálláshoz készülődött. A sofőr állapotát látva a tanárnő gyorsan a vezető helyére ült a fékpedálra taposott, ezzel megelőzve egy esetleges balesetet.

A fékezés miatt azonban kislánya előreesett, nekivágódott a szélvédőnek, és kulcscsonttörést szenvedett. A busz többi utasának nem esett baja. Az út két oldalán parkoló kocsikban sem keletkezett kár, a várakozó szülők sem sérültek meg. A buszon kísérőkkel együtt körülbelül negyvenen utaztak, tudtuk meg Tuczakov Szilvánától, a Csongrád Megyei-rendőrfőkapitányság szóvivőjétől.

Életeket mentett

A buszsofőrt és a sérült kislányt a mentők kórházba szállították. A hősies tanárnőt egyelőre nem tudtuk megszólaltani, mert kislányát hétfőn délelőtt műtötték meg és vele van a kórházban. Délután ötre a makói polgármester sajtótájékoztatót hívott össze. Az Index úgy értesült a makói önkormányzattól, hogy Buzás Péter szeretné a tanárnőt helytállásáért felterjeszteni Életmentő Emlékérem kitüntetésre.

A sofőr állapota értesüléseink szerint válságos, ennél többet azonban nem árul el a kórház. Az eset körülményeit a Makói Rendőrkapitányság vizsgálja.