Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Döglött denevér a reggeli gabonapehelyben

2007.05.20. 10:34
Egyenesen a müzlistálkába pottyant egy denevértetem pénteken egy reggelijéhez készülődő svéd pár otthonában. Egyelőre rejtély, hogy miképp került a dobozba az étvágycsökkentő adalék.

Kellemetlen meglepetés ért két reggelihez készülődő svédet pénteken Tanum városában, jelentette szombaton a Local, svéd hírportál egy helyi lapra hivatkozva.

A nyugat-svédországi kisvárosban lakó pár - Kerstin Nilsson és Ingemar Hansson - a legkevésbé sem örült az "ingyenes ajándéknak", ami a Kellog's búzakorpás dobozból pottyant ki. A reggelizős tálkában landoló, kissé már aszott denevértetem azonnal elvette a két svéd étvágyát.

A búzakorpa közt heverő, négy centiméter hosszú, teljesen élettelen, mumifikálódott repülő kisemlős "rendkívül undorító" volt, mondták a Bohusläningen című lapnak az incidens áldozatai. "Fogalmunk sincs miképp kerülhetett a dobozba".

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Kellog's illetékesei sem tudják egyelőre a kínos eset magyarázatát, annyit ígértek, hogy komolyan veszik a történteket és kivizsgálják a halott denevér bedobozolásának körülményeit. A reggeli gabonapelyheiről világszerte jól ismert Kellog's Tanumba küldte egyik képviselőjét, hogy a vizsgálathoz begyűjtse a csomagolást, a búzakorpát és a halott állatot.

"A csomagot visszaküldjük az angliai gyárba, ahonnak kikerült. Tudni akarjuk, hogyan végezhette a denevér a gabonapehelyben" - mondta a cég szóvivője. A reggelire döglött denevért kapó két svéd értesítette a helyi egészségügyi hatóságot is, hogy vizsgálják ki, kaphattak-e valamiféle fertőzést az elhullott állattól.