Ábrahám
17 °C
29 °C

Döglött denevér a reggeli gabonapehelyben

2007.05.20. 10:34
Egyenesen a müzlistálkába pottyant egy denevértetem pénteken egy reggelijéhez készülődő svéd pár otthonában. Egyelőre rejtély, hogy miképp került a dobozba az étvágycsökkentő adalék.

Kellemetlen meglepetés ért két reggelihez készülődő svédet pénteken Tanum városában, jelentette szombaton a Local, svéd hírportál egy helyi lapra hivatkozva.

A nyugat-svédországi kisvárosban lakó pár - Kerstin Nilsson és Ingemar Hansson - a legkevésbé sem örült az "ingyenes ajándéknak", ami a Kellog's búzakorpás dobozból pottyant ki. A reggelizős tálkában landoló, kissé már aszott denevértetem azonnal elvette a két svéd étvágyát.

A búzakorpa közt heverő, négy centiméter hosszú, teljesen élettelen, mumifikálódott repülő kisemlős "rendkívül undorító" volt, mondták a Bohusläningen című lapnak az incidens áldozatai. "Fogalmunk sincs miképp kerülhetett a dobozba".

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Kellog's illetékesei sem tudják egyelőre a kínos eset magyarázatát, annyit ígértek, hogy komolyan veszik a történteket és kivizsgálják a halott denevér bedobozolásának körülményeit. A reggeli gabonapelyheiről világszerte jól ismert Kellog's Tanumba küldte egyik képviselőjét, hogy a vizsgálathoz begyűjtse a csomagolást, a búzakorpát és a halott állatot.

"A csomagot visszaküldjük az angliai gyárba, ahonnak kikerült. Tudni akarjuk, hogyan végezhette a denevér a gabonapehelyben" - mondta a cég szóvivője. A reggelire döglött denevért kapó két svéd értesítette a helyi egészségügyi hatóságot is, hogy vizsgálják ki, kaphattak-e valamiféle fertőzést az elhullott állattól.