Géza
-11 °C
-4 °C

Tizenkét év a dévaványai gyilkosnak

2006.11.02. 13:18
Diszkóban szórakozott egy lánnyal az a húsz éves férfi, aki áldozatát hazáig követte, majd tizenhárom késszúrással végzett vele. A gyilkost jogerősen tizenkét évre ítélték.

Tizenkét év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a fiatalembert, aki tavaly több szúrással halálra késelte egy lányismerősét Dévaványán.

A táblabíróság csütörtöki döntésével helybenhagyta a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt megvádolt fiú idén májusi, a Békés Megyei Bíróságon meghozott ítéletét.

A jogerős döntés szerint a 20 éves vádlott 2005. június 5-én éjjel a békési település egyazon diszkójában szórakozott egy fiatal lánnyal, de külön társaságban.

A lány már csaknem hazaért a diszkóból, és már a saját udvarukon tartózkodott, amikor a közvetlen szomszédjukban lakó vádlott átugrotta a kapujukat, majd minden ok nélkül, egy rugós bicskával rátámadt.

Az áldozat néhány perc múlva belehalt sérüléseibe; a boncolásnál kiderült, hogy gyilkosa 13 helyen szúrta meg. Az elkövetőt a bűncselekmény másnapján fogták el és vették őrizetbe a rendőrök.

Bár a gyanúsított a gyilkosság előzményeire, illetve az utána következő időszakra vissza tud emlékezni, azt már nem tudta megmondani, miért ment be a lány házába, és miért szúrta meg.

Mint elfogása után elmondta, nem volt köztük érzelmi viszony, és nem is haragudott a lányra.