Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Dezertőr a hó alatt

2000.12.29. 09:21
Az amerikai légierő egyik alkalmazottja 16 napot töltött hó alá temetett autójában, miután megszökött egységétől, és eltévedt az oregoni rengetegben. Az alaposan legyengült férfit véletlenül találták meg, és a szökés miatt már őrizetbe is vették.
Thomas Wade Truett a dél-dakotai Ellsworth légibázison dolgozott az üzemanyag-kezelő csoportban, és december 3-án szökött meg.

Négy nappal később az autója elakadt egy hóviharban egy oregoni mellékúton. Truett négy napig barangolt az erdőben és próbált kitalálni, de kifogyott az öngyújtója, és attól kezdve nem tudott tüzet gyújtani. Ekkor a visszavonulás mellett döntött, visszaült autójába és remélte, hogy rátalálnak.

Az autót lassan belepte a hó, de Truett nem adta fel. Lassan elfogyasztotta a nála lévő egy doboz narancslevet, egy csomag m&m's-t és egy palack vizet. 22-én váratlanul motoros szánok hangjára lett figyelmes. Sikerült letekernie az ablakot, majd néhány csomagját kituszkolta rajta, hátha észreveszik. A terv aznap kudarcba fulladt, de néhány nappal később a hójárók sofőrjei észrevették a csomagokat, és kiszabadították Truett-et.

A helyi hatóságok szerint kivételes szerencse, hogy megtalálták a férfit, akinek komoly esélye volt rá, hogy autóját csak a tavaszi hóolvadáskor fedezik fel. Mikor rátaláltak, az orvosok Tuzett-nél a hipotermia, a fagyás, és a kiszáradás tüneteit diagnosztizálták, és a férfi kilenc kilót fogyott.

Truett-et azóta őrizetbe vették, és valószínűleg eljárás indul ellene a szökés miatt. A hadsereg illetékese csak annyit közölt, hogy vizsgálják az incidens körülményeit, de Truett egyelőre nem számít dezertőrnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?