József, Bánk
-6 °C
0 °C

Dezodorhamisítási ügybe keveredett a sikeres üzletasszony

2003.05.21. 19:24
Áru hamis megjelölése miatt nyomozást folytat a rendőrség a szegedi Florin Rt.-nél. Az ügy előzménye, hogy 175 millió forint értékű hamisított dezodort találtak a vámosok a szegedi cég raktárában. A cégvezető - az ötven legsikeresebb magyar üzletasszony egyike, Cselovszki Jánosné - szerint tisztázni tudják magukat. A tv2 Tények műsorában a cégvezető visszautasította a vádakat.
Két külföldi márkájú dezodornál merült fel annak a gyanúja, hogy a Florin a jogtulajdonosok beleegyezése nélkül gyártotta ezeket az illatszereket - közölte az üggyel kapcsolatban Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának közleménye szerint mintegy 350 ezer darab, 175 millió forint értékű hamis márkajelzésű dezodort találtak a vámkommandósok egy szegedi cég telephelyén.

Az üzletasszony és cége
Cselovszki Jánosné, aki a részvénytársaság 22%-ának tulajdonosa, 1988-ben vette át a szegedi Florin Rt. vezetését, amely ekkor kapta nevét és váltott arculatot, majd 1992-ben részvénytársasággá alakult - olvasható a Magyar Hírlap kiadásában. A cég már a nyolcvanas években tudott nyugati partnerekkel dolgozni, többek között a német kozmetikai óriásnak, a Wellának is gyártott hajfestéket.

A Florin Rt.-nek sikerült a rendszerváltást követően a hazai piac összeomlása ellenére talpon maradnia, miután növelték termékeik külföldi eladását. A cég vagyona azóta megnyolcszorozódott, éves forgalmuk a legutóbbi üzleti évben elérte a hárommilliárd forintot. A száz százalékban magyar tulajdonú cégben dolgozik Cselovszki Jánosné lánya mint termelésvezető.

Az illatszereket lefoglalták, s megindították az eljárást. A kozmetikai cikkek gyártásával foglalkozó cég elnök-vezérigazgatója, a tv2 információi szerint az a Cselovszki Jánosné, aki a Magyar Hírlap újságírói által készített felmérés alapján az 50 legsikeresebb üzletasszony egyike. A cégvezető közölte, bérmunkában, keretszerződéssel készített termékekről van szó.

Tisztázni akarja a történteket

Tájékoztatása szerint a dezodorokhoz a külföldi megrendelő szállította az alapanyagot, s a gyártás is az útmutatása alapján történt a múlt év novemberétől februárig. A megrendelő nyilatkozott a szerződésben a gyártási jogairól.

A vámosok fogyasztói áron határozták meg az értéket, és a Florin a dezodorok darabjáért a fogyasztói ár töredékét, 38 forintot kapott - mondta az üzletasszony az MTI-nek.

Cselovszki Jánosné hangsúlyozta, hogy a rendőrség ismeretlen tettes ellen folytat eljárást, a cégnél senkit nem gyanúsítottak meg. Közölte azt is, hogy hamarosan felveszi a kapcsolatot a cég a márkatulajdonossal, hogy tisztázzák a történteket.