Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Rendőrnek adta ki magát egy román férfi Csongrádon

2007.06.06. 19:24
Elfogták a rendőrök azt a román férfit, aki rendőrnek adta ki magát és így próbált pénzt szerezni egy csongrádi asszonytól.
Rendőrnek adta ki magát egy román állampolgár, és így akart 20 ezer forintot kicsalni egy csongrádi nőtől szerda hajnalban; a férfit elfogták, eljárás indult ellene - tájékoztatott M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy csongrádi asszony szerda hajnalban hazafele tartott, mikor egy magát nyomozónak kiadó civil ruhás férfi igazoltatta. Mivel az asszonynál nem volt személyi igazolvány, így 10 ezer forint átadására szólította fel - közölte a főhadnagy.

Gyanús lett az álrendőr

A sértettnél nem volt ennyi pénz, a férfi azt válaszolta, hazáig kíséri, ám ebben az esetben már 20 ezer forint lesz a bírság. Az asszonynak időközben gyanússá vált az eljárás, így csak az azonosító okmányt szándékozott bemutatni a lakás kapujában várakozó, magát rendőrnek kiadó férfinak.

Az ismeretlen közben eltűnt, ami gyanús lett az asszonynak, és feljelentést tett a rendőrségen. A személyleírás alapján a rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 35 esztendős román állampolgárt, aki utóbb beismerte, hogy ő próbált meg a csongrádi nőtől pénzt szerezni.