Donát
-4 °C
2 °C

Rendőrre támadt a dühöngő

2005.09.26. 15:36
Tömegverekedést próbált megakadályozni egy szolgálaton kívüli rendőr Székesfehérváron. A rendőrre az egyik ittas verekedő sörösüveggel támadt, súlyos sérülést okozva a körzeti megbízottnak.

Súlyos sérüléseket szenvedett az a szolgálaton kívüli rendőr, aki megpróbált megfékezni egy tömegverekedést Székesfehérvárott. A szabadidejét töltő körzeti megbízott vasárnap este a buszpályaudvaron figyelt fel az egymást inzultáló háromfős társaságokra.

Az egyik csoport hangadója nekitámadt a másik, fiatalokból álló triónak, ütötte és rugdalta őket, noha ők ekkor már menekülni próbáltak. Ekkor szólította fel a rendőr az ittasnak tűnő férfit cselekménye befejezésére, de az támadólag lépett fel vele szemben is.

A dühöngő még akkor is megpróbálta megütni egy sörösüveggel a körzeti megbízottat, amikor az már igazolta magát. A tiszthelyettes a rá mért ütéseket a kezével hárította, ám eközben súlyos sérüléseket szenvedett.

Ekkor a korábban sértegetett három fiatal a rendőr segítségére sietett, de a dühöngő férfi egyiküket megszúrta a nyakán. A fékevesztett indulatokat a helyszínre irányított járőrök csillapítottak le, majd előállították a verekedőket. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak, valamint csoportos garázdaság miatt indult büntetőeljárás.