Valér
-2 °C
0 °C

Pert indítanak Diana sofőrjének szülei

2002.08.02. 16:46
Henri Paul, a Diana hercegnő halálos balesetét okozó sofőr szülei bírósági eljárást kezdeményeznek, mivel véleményük szerint a hatóságok által vizsgált magas alkoholtartalmú vér nem fiuké volt, azt a szakértők valakiével összekeverhették.
Diana hercegnő, Károly brit trónörökös akkor már elvált felesége 1997. augusztus 31-én autószerencsétlenség áldozata lett Párizsban barátjával, Dodi Fajeddel. Mercedesük egy alagútban az ellentétes irányú sávokat elválasztó tartópilléreknek csapódott, s a karambolt csak Lady Di testőre élte túl.

Összekeverték a mintákat?

A francia hatóságok két különböző vérvizsgálat során megállapították, hogy a Mercedest vezető Henri Paul ittas volt. Henri Paul szülei, Jean és Giselle Paul a baleset óta első ízben jelentek meg a nyilvánosság előtt: a BBC rádióban elmondták, hogy pert indítanak Franciaországban fiuk tisztázása érdekében. DNS-vizsgálatot követelnek, mivel szerintük a korában megvizsgált, magas alkoholtartalmú vér nem a fiuké volt, azt a laboratóriumban valakiével összekeverték.

A szülők nem tudnak beletörődni abba, hogy a közvélemény Diana hercegnő gyilkosának tartja fiukat, és szinte bizonyosak abban, hogy azon a szörnyű éjszakán a kórházi zűrzavarban megtörténhetett a vérminták összekeverése. Mint elmondták, ismereteik szerint azon az éjszakán mintegy 30 hullaszemlét tartottak abban a kórházban.

A régi barátok állják a perköltséget

Szerintük a mért véralkoholszint olyan magas volt, hogy azzal még talpon maradni is nehéz lett volna, nemhogy autót vezetni. A per költségeit Henri régi barátai állják. Jean és Giselle tagadta, hogy az anyagi segítség az elhunyt Dodi Fajed apjától, Mohamed al-Fajed dúsgazdag szálloda- és áruháztulajdonostól származna. Henri Paul az al-Fajed tulajdonában lévő párizsi Ritz hotel alkalmazottja volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!