Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A szenátusban káromkodott Cheney

2004.06.25. 12:55
Önmagával létesítendő szexuális kapcsolatra szólította demokrata bírálóját Dick Cheney. Az alelnök egy közös szenátusi fotózáson vesztette el a fejét, a fuckolás előtt már vallási kérdéseknél tartott az "őszinte eszmecsere".
Go fuck yourself - tett pontot Patrick Leahy vermonti demokrata szenátorral folytatott szenátusi vitája végére Dick Cheney amerikai alelnök. A két politikus az élet nagy kérdéseiről vitatkozott, érintve a politikát, a vallást és a pénzt is. A szenátusi ülésterem közlekedőfolyosóján zajló vita végén Cheney önmagával folytatandó nemi aktusra szólította Leahyt - jelentette az AP.

Őszinte eszmecsere

"Csak rossz napja volt" - mentegette vitapartnerét a demokrata szenátor, bár azt elismerte, hogy "megrázó volt trágárságokat hallani az ülésteremben". "Ez valóban nem az a nyelvezet, amit egy alelnöknek használnia kéne, de hát éppen őszinte eszmecsere folyt" - nyilatkozta Cheney nevében szóvivője, Kevin Kellems.

Beszámolók szerint a szenátorok éppen közös fotózáson vettek részt az ülésteremben. Leahy egy hellóval odaköszönt a szenátus elnöki tisztét is ellátó Cheneynek. Az alelnök a megszólítást kihasználva jól lehordta a korábban Chenney által is elnökölt Halliburtion olajipari cég kétes iraki üzleteit többször is támadó Leahyt. A vermonti szenátor több párttársával kongresszusi meghallgatást kezdeményezett a cég túlszámlázásaival és kormányzati megbízásaival kapcsolatban.

Messzire vitt a vita

A vita hevében messzire jutva Leahy éppen azon zsörtölődött, hogy a republikánusok lekatolikusellenesezték a demokratákat, csak mert azok nem támogatják Bush abortuszellenes terveit. Az incidensről elsőként beszámoló CNN szerint ezen a ponton tett szexuális célzatú ajánlatot szenátortársának Cheney.

A Szenátus házszabálya tiltja a trágárságot az ülésteremben. De mivel éppen fotózás volt, a szenátus nem ülésezet, így technikai értelemben az alelnök nem vétett a szabályok ellen - írja az AP.