Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Nem hagyhatja el a drogdíler Miskolcot

2008.08.09. 15:08
Lakhelyelhagyási tilalom alatt állt az a 31 éves miskolci férfi, akit a rendőrség drogkereskedelemmel gyanúsít, és emiatt a bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezett.

Lakhelyét, tehát Miskolcot nem hagyhatta el a díler, aki - szemben a Magyar Nemzet szombati cikkében írtakkal - nem volt házi őrizetben - mondta a rendőrkapitány. Pásztor Albert megemlítette: a férfi jószerivel "illegalitásba vonult", lakásán nem találták, bujkált, de Miskolcon fogták el, tehát nem hagyta el a várost.

A rendőrség tudomása szerint Miskolcon jelenleg nincs drogdíler, az utóbbi hetekben, napokban a kábítószer-kereskedésben meghatározó szerepet játszó mind a hat embert elfogta a rendőrség. Pásztor Albert szerint azonban a szerepüket vélhetően átveszik mások.

Miskolcon az elmúlt napokban ketten haltak meg kábítószer - heroin - fogyasztása miatt, egy fiatal életét pedig ellenszer beadásával jószerivel az utolsó pillanatban mentették meg a mentők. A rendőrség orvos szakértők bevonásával vizsgálja az esetek körülményeit, valamint azt, hogy az érintettek milyen forrásból jutottak a droghoz.

Szerdán vettek őrizetbe egy 31 éves miskolci férfit, akitől - a gyanú szerint - a kábítószer-fogyasztók a heroint rendszeresen beszerezték. A miskolci bíróság pénteken elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A rendőrség szerint az bizonyos, hogy a kábítószer Budapestről érkezett Miskolcra. A heroinfogyasztók számát tekintve egyébként Budapest után a második helyen Miskolc áll. A borsodi megyeszékhely drogambulanciáján jelenleg 272 heroinost kezelnek; a tizenkét éve működő intézmény csaknem 2.300 klienssel tart kapcsolatot, de ez a tényleges drogfogyasztók csak mintegy tizede.