Erzsébet
1 °C
4 °C

Magyar diplomaták halálos balesete Bulgáriában

2002.10.16. 19:02
Közlekedési balesetben meghalt szerdán a szófiai magyar nagykövetség katonai attaséja és konzulja. Hírügynökségi jelentések szerint a két magyar diplomata halálának hírét a bolgár belügyminisztérium közölte.
Feltehetően durrdefekt okozta a szófiai magyar konzul és a katonai attasé halálát szerdán Bulgáriában - közölte a külügyi szóvivő az MTI érdeklődésére. Tóth Tamás elmondta: a diplomaták Mádl Ferenc köztársasági elnök bulgáriai látogatásához kapcsolódva egy vidéki programon vettek részt, amelynek befejeztével Szófia irányába tartottak.

Az őket szállító autó a Hemus nevű autópályán, Botevgrád és Szófia között a 19-es kilométernél szenvedett balesetet. A konzult és a katonai attasét szállító gépkocsi az autópálya korlátjának csapódott, ennek következtében mindketten a helyszínen életüket vesztették.

A szóvivő tájékoztatást adott arról, hogy a balesetben sérüléseket szenvedett gépkocsivezetőt - aki Tóth Tamás tudomása szerint bolgár állampolgár - egy szófiai kórházba szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?