Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Autójában égett a diszkóbaleset áldozata

2004.05.30. 12:50
Bennéget járművében egy diszkóbaleset áldozata Kondoros és Nagyszénás között vasárnap hajnalban. A hazafelé tartó terepjáró fának csapódott és kigyulladt. Hárman életveszélyesen megsérültek.
Egy fiatal meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek, amikor egy telepjáró lesodródott az útról és kigyulladt Nagyszénás és Kondoros között. A terepjáró vezetője eddig ismeretlen okból elvesztette uralmát autója felett, és a menetirány szerinti bal oldalra sodródott. A sofőr hibát egy hirtelen kormányzással megpróbálta korrigálni, de ekkor a jobb oldali padkára hajtott, és megbillent.

A felborult kocsi körülbelül száz métert csúszott, és többször is megpördült, végül az út melletti búzatáblában állt meg, ahol kigyulladt. A terepjáróban utazó négy fiatal közül az egyik olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a másik három tinédzsert súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők.

A fiatalok feltehetően éppen egy diszkóból tartottak hazafelé, amikor a baleset megtörtént. Az autó vezetőjének még csak alig néhány hónapja volt vezetői engedélye, és - a helyszíni nyomok alapján - a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott. A rendőrség vizsgálatot indított a szerencsétlenség pontos körülményeinek tisztázására.

A Békés megyei rendőrség korábbi tájékoztatása szerint ketten vesztették életüket a balesetben, ám egyiküket a mentősöknek mégis sikerült újraéleszteni.