Lehel
17 °C
27 °C

Diáklányt öltek meg Esztergomban

2003.08.12. 14:54
Egy fán fennakadva találták meg annak a 17 éves esztergomi diáklánynak a holttestét, aki a szombat esti diszkó után tűnt el. A rendőrség indítványozza a gyilkossággal gyanúsított fiatalember előzetes letartóztatását.
Késsel öltek meg egy 17 éves esztergomi diáklányt, a gyanúsított 19 éves helybeli fiatalember beismerő vallomást tett - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

A fiatal lány szombaton egy diszkóban szórakozott, majd onnan ismerősével távozott. Mivel nem tért haza, szülei a rendőrséghez fordultak segítségért - mondta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrök a lány holttestét a diszkó közelében lévő szakadékos területen, egy fán fennakadva találták meg. Kovácsné Trázsi Csilla őrnagy tájékoztatása szerint az áldozat nyakán késsel halálos sebeket ejtettek.

Szemtanúk elmondása alapján a rendőrség látókörébe került egy 19 éves esztergomi fiatalember, akivel a lány elhagyta a szórakozóhelyet. A férfi elismerte, hogy ő követte el a bűncselekményt, és az általa bemutatott helyekről előkerültek a bűncselekmény tárgyi bizonyítékai is - közölte a sajtóreferens. Kihallgatásakor az elkövető elmondta, hogy a lány visszautasító magatartása váltotta ki benne az agressziót - tette hozzá. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatását indítványozták.