Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Huszonhat halott a limai diszkótűzben

2002.07.21. 09:59
A limai diszkótűz halálos áldozatainak száma 26-ra, a sérülteké pedig száznál is többre emelkedett szombat estére, és a szórakozóhely igazgatója egy cirkuszi állatgondozót kárhoztatott a tragédiáért.
Percy North, az Utopía diszkó vezetője szerint az állatgondozó, Roberto Ferreyro bement a lemezlovas kabinjába, és gyúlékony légfrissítőt permetezett a plafon felé. Mivel a közelben benzinégők voltak, a plafon ettől tüzet fogott.

Ferreyro dolga négy idomított állat - egy oroszlán, egy tigris, egy majom és egy ló - felügyelete volt, amelyek egy parfümöt reklámozó látványosság részét alkották.

- Senki sem kérte, hogy azt tegye, amit tett - kesergett North, aki egyébként kifejtette, hogy a diszkó a Jockey Plaza üzletközponttal kötött bérleti megállapodás alapján működött. Ezzel Carlos Dargent kerületi polgármesternek arra kijelentésére reagált, amely szerint a mulatóhelynek nem volt működési engedélye.

A limai Surco negyedbeli üzletközpont pincéjében lévő diszkó szombat hajnalban gyulladt ki, és a tűzben elpusztult az oroszlán és a tigris is. A csimpánzt és lovat viszont kimenekítették - jegyezte meg az EFE.