Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Huszonhat halott a limai diszkótűzben

2002.07.21. 09:59
A limai diszkótűz halálos áldozatainak száma 26-ra, a sérülteké pedig száznál is többre emelkedett szombat estére, és a szórakozóhely igazgatója egy cirkuszi állatgondozót kárhoztatott a tragédiáért.
Percy North, az Utopía diszkó vezetője szerint az állatgondozó, Roberto Ferreyro bement a lemezlovas kabinjába, és gyúlékony légfrissítőt permetezett a plafon felé. Mivel a közelben benzinégők voltak, a plafon ettől tüzet fogott.

Ferreyro dolga négy idomított állat - egy oroszlán, egy tigris, egy majom és egy ló - felügyelete volt, amelyek egy parfümöt reklámozó látványosság részét alkották.

- Senki sem kérte, hogy azt tegye, amit tett - kesergett North, aki egyébként kifejtette, hogy a diszkó a Jockey Plaza üzletközponttal kötött bérleti megállapodás alapján működött. Ezzel Carlos Dargent kerületi polgármesternek arra kijelentésére reagált, amely szerint a mulatóhelynek nem volt működési engedélye.

A limai Surco negyedbeli üzletközpont pincéjében lévő diszkó szombat hajnalban gyulladt ki, és a tűzben elpusztult az oroszlán és a tigris is. A csimpánzt és lovat viszont kimenekítették - jegyezte meg az EFE.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!