Márk
13 °C
28 °C

69 halott a dzsibuti hajótragédiában

2006.04.06. 20:10
Több mint háromszáz utassal a fedélzetén felborult és elsüllyedt egy bárka Dzsibuti partjainál. A tragédiában legalább 69-en életüket vesztették.

Legalább 69-en meghaltak, 20-an eltűntek Dzsibuti partjainál egy hajószerencsétlenségben. A valószínűleg túlterhelt bárka felborult és elsüllyedt, miután kifutott a dzsibuti kikötőből. A francia hadsereg északkelet-afrikai országban állomásozó, a mentésben segédkező alakulatának neve mellőzését kérő illetékese korábban harmincöt halálos áldozatról számolt be.

Helyszíni tudósítók további több tucat vízből kihalászott halottat láttak a parton. A legfrissebb, 69 halottról szóló adatot egy dzsibuti közkórház baleseti osztályának igazgatója közölte, ahol a sebesültek egy részét ápolják. Az áldozatok között külföldi nincs.

A helyi televízió a belügyminisztériumra hivatkozva legkevesebb 62 halottat említett, és úgy értesült, hogy a hajón "250-300 személy" utazott. Szemtanúk korábban úgy nyilatkoztak, hogy a legfeljebb 120 személy szállítására alkalmas bárkán több mint háromszázan zsúfolódtak össze. Az utasok az északi Tádzsúrába tartottak, a tablik iszlám vallási szekta találkozójára.

A hajószerencsétlenség kedvező időjárási körülmények között történt, pontos okát még vizsgálják.