Mátyás
-6 °C
1 °C

Illemre nevelnék az orosz dj-ket

2004.11.08. 13:02
Rendeleti úton nevelné erkölcsre és jó modorra Belogorod lakóit a város polgármestere. A káromkodást már az év elején betiltották, most az erkölcstelenség melegágyának tartott diszkókban tennének rendet. Egy új helyi rendelet klasszikus slágerekre és népzenére korlátozta a lejátszható zenék körét.
Elege lett az erkölcstelen lemezlovasokból Belogorod polgármesterének, írja a BBC. A nemrégiben káromkodási tilalmat bevezető orosz város első embere illemre tanítaná a dj-ket és szigorúan szabályozná tevékenységüket.

Erkölcstelenség, drog és alkohol

Bár a diszkókat a legtöbb orosz, a világ nagy részéhez hasonlóan, a felhőtlen szórakozás és a kikapcsolódás színterének gondolja, Belogorod városvezetése társadalmi veszélyforrást lát bennük. Véleményük szerint a diszkó a drogozás, az alkoholizmus és erkölcstelenség melegágya, jelentette a BBC.

A belogorodi járás kormányzójának döntése értelmében a jövőben a lemezlovasoknak "meg kell tisztítaniuk" produkcióikat az ifjúságra káros elemektől. Az "ifjúsági tömegkulturális rendezvényeken", ahogy a diszkót a bürokraták nevezik, a jövőben csak orosz népzene, illetve orosz és nyugati klasszikus slágerek lejátszása engedélyezett.

Táncórák haladóknak

Emellett a jövőben csak legalább érettségizett, az orosz kulturális törvényeket ismerő ember állhat dj-nek. A hatóságok figyelme az illedelmes tánctéri viselkedésre is kiterjedt, a tánciskolákban nevelkedett városvezetők szabályai szerint négyzetméterenként legfeljebb egy pár tartózkodhat a tánctéren. A féktelen mulatozás pedig legfeljebb este tízig tarthat.

Belogorod vezetése nem először próbálja rendeleti úton jó modorra nevelni a város lakóit. Az év elején a káromkodás ellen indított hadjáratot a városvezetés, felhatalmazva a rendőröket, hogy helyszíni bírságot szabjanak ki a szitkozódókra. A megbírságoltak nagy része középiskolás vagy főiskolás fiatal.