Edina
-12 °C
-3 °C

Tűzijátéknak vélték a mészárlást

2007.06.11. 12:06
Egyelőre nem tudni, családi tragédia, vagy hidegvérű mészárlás történt-e a wisconsini Delavanban. Csak annyi biztos, hogy hat embert, köztük egy háromhónapos ikerpárt lőttek agyon egy bérelt házban. A gyanútlan szomszédok tűzijátéknak hitték a zajt.

Hat halálos áldozatot követelő mészárlás történt a wisconsini Delavanban szombat éjszaka. A hatóságok egyelőre nem kívántak részleteket közölni a tragédiáról, csak annyit mondtak, hogy már semmi sem fenyegeti a környéken lakókat. Ez a CNN jelentése szerint vagy azt jelenti, hogy egy öngyilkos ámokfutó végzett áldozataival, vagy azt, hogy a gyilkost őrizetbe vették.

Ugyan kevés részlet ismert, de az biztos, hogy a mészárlásban egy háromhónapos ikerpár is életét vesztette. A CNN-nek nyilatkozó delavaniak elmondása szerint az ikrek szülei, illetve a gyermekek anyjának nővére és sógora vesztette életét. Egy kétéves kislány, az ikrek nővére túlélte a mészárlást. A kislányt mellbe lőtték, súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de állapota kielégítő.

A lövöldözés helyi idő szerint szombaton éjjel fél tizenegykor történt. A gyanútlan szomszédok azt gondolták, hogy csak a közelgő amerikai nemzeti ünnepre, július 4-re készülve tűzijátékokat robbantgattak a bérelt ikerházban.

Hogy pontosan mi történt, arról senki sem nyilatkozott. Az ikerek apjánank a nagybáthya, Marco Pastrana szerint unokaöccse már nem élt együtt nejével. Szombaton, nem sokkal a gyilkosság előtt azért indult a bérelt házba, hogy leadja anyjuknak a három gyereket. A házból azonban már nem távozott élve.