Szilárda
0 °C
6 °C

Szórakozásból öltek a tizenéves dnyipropetrovszki sorozatgyilkosok

2008.05.26. 14:04
Brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg áldozataikat azok a dnyipropetrovszki fiatalok, akiket csaknem egy év után fogtak el a rendőrök. A 19 éves fiúk nem fogják fel tettük súlyát, egymásra licitálva mesélték el a 21 gyilkosság részleteit. Bár életfogytiglani börtön vár rájuk, abban reménykednek, hogy hamarosan hazamehetnek.

Puszta kedvtelésből ölt meg tavaly nyáron bestiális kegyetlenséggel 21 embert három tizenkilenc éves dnyipropetrovszki fiú, akiknek az ügyében most zárult le a nyomozás. Az egykori osztálytársak minden indok nélkül gyilkoltak, csak azt tartották szem előtt, hogy a kiszemelt áldozat ne tudjon védekezni.

Sokszor kerékpáron vagy mopeden közlekedő embereket ütöttek le hátulról ólommal töltött vascsővel, de öltek bokor alatt alvó hajléktalant is, és áldozataik arcát rendszerint kalapáccsal verték szét.

A helyi rendőrség szerint majdnem tévútra vitte a nyomozást az elkövetés rendkívül kegyetlen módja, amelyből eleinte a nyomozók arra következtettek, hogy eszement drogosokat vagy kéjgyilkosokat kell keresniük. A fiúk általában éjszaka öltek, de követtek el gyilkosságot fényes nappal is. Előfordult, hogy egy este alatt két-három emberrel végeztek.

Több gyilkosságukat mobiltelefonos kamerával rögzítették. Az egyik ilyen felvételen látható, amint az egyik elkövető levágja a még élő áldozat fülét és a kezében tartva ugat bele, mint egy mikrofonba, miközben a társa késsel szurkálja a fekvő testet és vidáman kommentálja a történteket. A fiúk előszeretettel fényképezték egymást megölt áldozataikkal együtt.

Miután lebuktak, készségesen beismerték, majd a helyszíneken rekonstruálták a gyilkosságokat. A fiatalok olyan részletességgel meséltek a nyomozóknak rémtetteikről, mintha egymást akarták volna túllicitálni, még olyan epizódokra is kitértek, hogy milyen szögben szúrták a csavarhúzót áldozatuk szemébe.

A hatóság szerint nagyon sok terhelő bizonyíték szól a három gyanúsított ellen, akik még csak fel sem fogják cselekedeteik embertelen voltát, így megbánást sem tanúsítanak. Egyikük folyamatosan azt kéri, hogy engedjék be hozzá az anyját, és mindhárman abban reménykednek, hogy hamarosan hazamehetnek. Valójában életfogytiglani börtönbüntetés vár rájuk.