Szilvia
5 °C
16 °C

Csókolózni szeretne az arcátültetett asszony

2007.10.04. 00:34
Két évvel ezelőtti műtétjekor az orvosok csak abban voltak biztosak, hogy az arcát elvesztett Isabelle Dinoire sosem fog már csókolózni. A világ első arcátültetettje mindennap gyakorol, hogy rájuk cáfoljon.

Amikor két éve végrehajtották rajta a világ első arcátültetését, az orvosok nem sok jóval bíztatták Isabelle Dinoire-t. Abban sem voltak biztosak, hogy a műtét sikerül, azt teljesen kizárták, hogy valaha képes lesz újra csókolózni.

Az AFP tudósítása szerint Dinoir most mégis erre készül. A francia asszony állapotának a javulása már eddig is lenyűgözte az orvosokat, akik szerint a teljes felépülést az jelentené, ha újra képes lenne annyira mozgatni mimikai izmait, hogy csókolózzon.

Dinoire mindent megtesz ezért. Noelle Chatelet író szerint - aki négy hónapig együtt élt a nővel franciaországi otthonában, hogy anyagot gyűjtsön új könyvéhez - Dinoire "minden nap gyakorolja" a csücsörítést.

Chatelet hamarosan megjelenő könyve egyébként attól a pillanattól követi le Dinoire életét, hogy kórházba szállították. A fiatalasszony lakásában ájult el - több forrás szerint öngyilkosságot kísérelt meg -, és amíg eszméletlen volt, kutyája lerágta az arcát.

Chatelet könyvében az AFP szerint először lehet majd részletesen olvasni a világ első arcátültetéséről, ami, bár rengeteg vitát váltott ki akkor és azóta is, feltétlenül sikeresnek mondható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?