Paulina
20 °C
35 °C

Gyermek veszélyes bűnözőt fogtak, aztán bocsánatot kértek

2003.12.16. 07:05
DNS-mintát vettek a füzesabonyi rendőrök egy 14 éves fiútól, akiről azt feltételezik: veszélyes bűnöző. Az eljárás miatt később bocsánatot kértek.
Veszélyes bűnözőként, többedmagával együtt a füzesabonyi rendőrségre idéztek a múlt szerdán egy 14 éves fiút. A rendőrök DNS-mintát vettek tőle is: előbb hajszálakat gyűjtöttek a fejéről, aztán nyálmintát is vettek volna, ám a fiúnak éppen nem volt elegendő a szájában, ezért a helyi szervek kockacukrot adtak neki, amitől elindult a nyálelválasztás. Ezután aláirattak vele egy papírt, és hazaengedték.

A fiúnak meggyűlt korábban is a baja a rendőrökkel, két éve ugyanis, állítólag cigarettázás közben, barátaival meggyújtottak egy szalmakazlat, ekkor vált a fiú "veszélyes bűnözővé". A Magyar Hírlap szerint a fiút a környék súlyos bűnözőivel együtt idézték a rendőrségre, a kiszáradást is az okozhatta, írják, hogy velük együtt töltött el több órát a rendőrségi folyosón.

A lap által idézett paragrafusok és a megkérdezett rendőrnyomozó szerint jogszerűen vettek mintát a fiútól, mert olyan veszélyesnek minősülő gyanúsítottaktól gyűjtöttek mintát, akik ellen eljárás van folyamatban.