Gerzson
-3 °C
3 °C

Titkos akció állhat a Dob utcai gázömlés mögött

2001.10.18. 17:14
A tűzoltósággal álcázott titkos akciót hajthattak végre a rendőrök múlt hét pénteken a VII. kerületben. A Dob utcai házat feltehetőleg azért árasztották el gázzal, hogy a lakókat kiterelhessék az utcára, a nyomozók pedig észrevétlenül bejuthassanak az egyik lakásba. A rendőrség csütörtökön egy gyilkossági ügyről be is számolt, amely szoros kapcsolatban áll a Dob utcával.
Egy gyilkossági ügy sikeres felderítéséről számoltak be csütörtöki sajtótájékoztatójukon a BRFK munkatársai, amelyben az elfogott gyanúsított egy idős férfit a VII. kerületi lakásáért ölt meg, majd elásta a holttestet. Sajtóvélemények szerint a rendőrség gázzal árasztotta el az érintett házat, hogy a nyomozás alatt titokban bejussanak a Dob utcai a lakásba.

A tűzoltósággal álcázhatták az akciót

A tűzoltókat múlt hét péntek éjszaka riasztották a Dob utca 11-es számú házhoz, mert bejelentés érkezett, hogy erős gázszagot lehet érezni. Az álmukból felvert lakókat kiterelték az utcára, csak másfél órás várakozás után térhettek vissza otthonaikba. Mivel a gázszag eloszlott, a vezeték pedig nem sérült meg, a tűzoltók visszatértek állomáshelyükre.

Ahogy a Népszabadság is megírta, meglepően gyanús, hogy a szokásoktól eltérően a tűzoltóság szóvivője nem tartózkodott a helyszínen, és videofelvételt sem készítettek. Ugyanakkor néhány órával előtte többen rosszul lettek a Teve utcai rendőrpalotában, amikor a klímarendszerbe gáz került. Ide sem a tűzoltók, sem a gázművek szakembereit nem riasztották.

A BRFK titkolózik

Jakab Géza bűnügyi igazgató elismerte, hogy a Dob utcai helyszínen jártak az életvédelmis nyomozók. Ennek okáról azonban nem óhajtott felvilágosítást adni. - Lehetőségük van titkos akcióra, de azt nem mondhatja el, hogy ez hol, mikor és miért történik - fogalmazott Jakab. Ugyanakkor nem volt hajlandó válaszolni arra, azon a bizonyos napon mi történt a Dob utcában.

A sikeres ügy

Petőfi Attila, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője a felderített ügyről elmondta, hogy Cs. Istvánt nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amiért a Dob utca egyik lakóját megfojtotta, majd a lakását és a benne lévő értékeket eladta. A negyvenéves férfi néhány hónapja szabadult a váci fegyházból, ahol rablásért töltötte büntetését.