Piroska
-1 °C
5 °C

Felmentették a Bush-bankóval fizetőt

2004.11.16. 08:45
Felmentették a vádak alól a valódi helyett vicces bankjeggyel fizető nőt az Egyesült Államokban. A 200 dolláros hamispénzen George W. Bush feje, a másik oldalon brokkolis felírat látható. A pénztárosnő érvényesként kezelte a bankjegyet és visszaadott 100 dollárt. A védő szerint a tettes sem tudta, hogy hamis a pénz.
Egy 51 éves nő nem létező címletű bankjeggyel, 200 dollárossal fizetett még augusztusban egy áruházban, a pénztáros pedig minden további nélkül elfogadta, mi több, még vissza is adott belőle 99 dollár 42 centet - valódit.

A tréfás bankón a jelenlegi amerikai elnök, George W. Bush feje pompázik, márpedig az ő portréjával sincs érvényes pénz a forgalomban. A bankjegy hátoldala is rendhagyó: a Fehér Ház van rajta, gyepén olyan felirattal, hogy "Szeretjük a brokkolit!". Brokkolis dollár természetesen sincs forgalomban. A felirat az idősebb Bushra utal, aki kettővel a fia előtt ugyancsak elnök volt, és nagyon utálja a brokkolit.

A rendőrség keveset nevetett a Bush-bankón, amely a vicces áruk boltjában kapható, és értetlenül fogadta, hogy miként fogadhatta el érvényesként a bankjegyet a pénztáros.

Az 51 éves nő - aki a 200 dolláros Bush-sal fizetett - nem tett szert Bushos haszonra: eljárás indult ellene. Emiatt aztán ügyvédet fogadhatott és csaknem három hónapig izgulhatott, hogy mivel büntetik, ügyét ugyanis csak a minap tárgyalták. Végül felmentették a vádak alól, miután rendezte - immár normális dollárokkal - áruházi számláját.

"Védencem nem tudta, hogy nem valódi pénzzel fizet" - állította az ügyvédje.