Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Fordulat az eltűnt kisfiú ügyében?

A Margitszigetről eltűnt kisfiú, Dominik édesanyja a napokban mondott olyat, ami alapján fordulat várható az eltűnt gyerek utáni nyomozásban. A vallomás tartalmát még vizsgálják a nyomozók, ezért részleteket még nem közöltek.

Az anya a kétéves Takács Dominik eltűnése óta többször, többféle vallomást tett a rendőröknek. Legutóbb az elmúlt napokban közölt olyan adatokat, amelyek újdonságnak számítanak. Ezekről azonban az információk ellenőrzéséig nem közölhet részleteket a rendőrség, mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek.

Fridman Róbert, az eltűnt gyerek szüleinek ügyvédje viszont nem tud olyan eseményről, ami jelenleg előrébb vinné a nyomozást. Az ügyvéd szerint a rendőrség valószínűleg a gyerek-eltűnésekkel kapcsolatban október elején felállított külön nyomozócsoport munkájától remélhet előrelépést.

A kétéves Takács Dominik augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. Az anya eredeti vallomása szerint úgy, hogy amíg egy pillanatra nem figyelt a gyerekre, az a víz felé indult. Az anya állítása szerint elesett és elvesztette az eszméletét, mire magához tért, a gyerek nem volt sehol.

Az anyát később gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, mert többször ellentmondásba keveredett vallomásaiban. A gyerek apját is keresték, mert Dominik eltűnése után neki is nyoma veszett. Az apát egyébként körözték is, mert egy korában rá kiszabott börtönbüntetés letöltésére nem vonult be. A férfit elfogták, szeptember eleje óta börtönben ül, a korábbi, lopás miatt kiszabott két éves büntetését tölti. A gyerek azóta sem került elő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!