Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Schröder Angela Merkel lába közé nyúl

2008.09.11. 12:28
Meztelenül ábrázolja egy dombormű Angela Merkel kancellárt, Edmund Stoibert, Guido Westerwellét, Gerhard Schrödert és Peer Steinbrücköt a bodman-ludwigshafeni községháza falán. Az erősen gruppenszexnek tűnő jelentről a művész azt állítja, hogy az a politikusokat a paradicsomba lépés előtti állapotban ábrázolja.

A bodman-ludwigshafeni községháza falán lévő domborművön Peer Steinbrück pénzügyminiszter egyik kezével magát izgatja, a másikkal Gerhard Schröder volt kancellár férfiasságát markolássza. Schröder Angela Merkel kancellár lába között matat, aki viszont Edmund Stoiber kereszténydemokrata politikus péniszét fogja, aki aztán Guido Westerwelle liberális frakcióvezetőre markol rá.

forrás: www.suedkurier.de

Sokak szerint ez nem más, mint egy gruppenszexjelenet, Peter Lenk a dombormű alkotója azonban azt állítja: műve a vezető politikusokat a paradicsomba lépés előtt ábrázolja, azért meztelenek.

Matthias Weckbach polgármester nem érti az emberek felháborodását. Szerinte a dombormű igazán jó lett, amelyért egyébként a város 35 ezer eurót fizetett. A pénz hamarosan visszajön, turistacsoportok ugyanis tömött buszokon érkeznek Bodman-Ludwigshafenbe, hogy megnézzék az alkotást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!