Ágnes
-5 °C
2 °C

Iskolabusz balesete Dominikán

2002.11.05. 09:45
A Dominikai Köztársaságban legalább tizenkét ember - túlnyomó többségében tinédzser - vesztette életét, negyven pedig megsebesült egy autóbusz-balesetben.
A buszbaleset a közép-amerikai ország északi részén, La Vega város közelében történt vasárnap. A hegyek közt húzódó autópályáról letérve, a kijárat éles szögű, meredek kanyarában a sofőr elvesztette az uralmat a jármű felett és az autóbusz nekiütközött a védőfalnak, többször megpördült, majd végül a fáknak ütközve megállt.

Ebben a kanyarban már több tragikus baleset történt, ezért a hatóságok védőfalat építettek, hogy megakadályozzák a hegyoldalról lehulló, baleseteket okozó szikladaraboknak és kavicsoknak az útra kerülését.

Az autóbuszon ülő 65 utas túlnyomó többsége a Santo Domingo közelében fekvő Los Alcarrizos település iskolájának tanulója volt. A gyerekek kirándulni voltak az északnyugat-dominikai, folyóiról és vízeséséről híres Jarabacoa városában, és már hazafelé tartottak. A balesetben legalább 12 ember életét vesztette, negyven pedig megsebesült. Az AP jelentése szerint a halottak között tíz gyermek van, életét vesztette egy tanár és a buszsofőr is. A La Vega város kórházába szállított sebesültek közül hat állapota életveszélyes.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!