Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Iskolabusz balesete Dominikán

2002.11.05. 09:45
A Dominikai Köztársaságban legalább tizenkét ember - túlnyomó többségében tinédzser - vesztette életét, negyven pedig megsebesült egy autóbusz-balesetben.
A buszbaleset a közép-amerikai ország északi részén, La Vega város közelében történt vasárnap. A hegyek közt húzódó autópályáról letérve, a kijárat éles szögű, meredek kanyarában a sofőr elvesztette az uralmat a jármű felett és az autóbusz nekiütközött a védőfalnak, többször megpördült, majd végül a fáknak ütközve megállt.

Ebben a kanyarban már több tragikus baleset történt, ezért a hatóságok védőfalat építettek, hogy megakadályozzák a hegyoldalról lehulló, baleseteket okozó szikladaraboknak és kavicsoknak az útra kerülését.

Az autóbuszon ülő 65 utas túlnyomó többsége a Santo Domingo közelében fekvő Los Alcarrizos település iskolájának tanulója volt. A gyerekek kirándulni voltak az északnyugat-dominikai, folyóiról és vízeséséről híres Jarabacoa városában, és már hazafelé tartottak. A balesetben legalább 12 ember életét vesztette, negyven pedig megsebesült. Az AP jelentése szerint a halottak között tíz gyermek van, életét vesztette egy tanár és a buszsofőr is. A La Vega város kórházába szállított sebesültek közül hat állapota életveszélyes.