Árpád
-2 °C
3 °C

Kutya tépte szét Dominiket

2007.10.16. 17:37
Az apa hétfői vallomása alapján találták meg az eltűntnek hitt Takács Dominik holttestét kedden.

Pénteken Dominik anyja, hétfőn apja tett beismerő vallomást, a rendőröknek így sikerült megtalálni Monor külterületén az eltűntnek hitt kisfiút, akit a vallomások szerint az apa egyik harci kutyája tépett szét, tájékoztatott a rendőrség kedden.

A rendőrség tájékoztatása szerint Takács Dominik édesanyja pénteken tett beismerő vallomást: a kétéves gyerek nem vízbe esett a Margitszigeten, hanem az apja által tartott harcikutyák egyike tépte szét. A szülők otthon tartózkodtak amikor a tragédia történt, míg Dominik az udvaron magában játszott, ők a házban voltak. A gyerek valahogy bejutott a kutyák ketrecébe, és az állatok megtámadták.

A szülők közösen temették el a gyereket két kilométerre a háztól egy mezőgazdasági területen. Azt még nem tudni, miért találták ki a szülők az eltűnésről szóló mesét, vélhetően nem sejtették, hogy ekkora médiavisszhangja lesz.

A két és fél éves Takács Dominik

Az anya korábbi vallomása szerint a kétéves Takács Dominik augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. Az anya eredeti vallomása szerint úgy, hogy amíg egy pillanatra nem figyelt a gyerekre, a víz felé indult. Elesett és elvesztette az eszméletét, mire magához tért, a gyerek nem volt sehol.

Az anyát később gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, mert többször ellentmondásba keveredett vallomásaiban. Átkutatták a család monorierdei házát is, ahol egy harci kutya tetemét találták meg.

Az apa emlékezett

A gyerek apját is keresték, mert Dominik eltűnése után neki is nyoma veszett. Az apát egyébként körözték is, mert egy korábban kiszabott börtönbüntetés letöltésére nem vonult be. A férfit elfogták, szeptember eleje óta börtönben ül, a korábbi, lopás miatt kiszabott kétéves büntetését tölti.

Mivel az anya zavarosan adta elő, hol ásták el a holttestet, a rendőrök négy napig keresték, mire az apa hétfői vallomása alapján megtalálták.

Az apa korábban azt állította, hogy eltűnt fiát elrabolták élettársától, és magánnyomozót fogadott az ügy megoldására. A kisfiú édesapját állítólag évek óta zsarolta egy, az alvilággal is kapcsolatban álló férfi.

A rendőrök még sok részletet kell hogy tisztázzanak, nem világos például még az sem, hogy pontosan mikor történt a tragédia. Dominik szülei megmutatták azt a kutyát, amelyik állításuk szerint felelős a gyerek haláláért. A kutyát szakértő vizsgálja majd, lesz fogsorazonosítás, és még négy másik kutyát is megvizsgálnak. Pszichológus szakértőt is kirendelnek majd a két felnőtt elmeállapotának elemzésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?