Diána
12 °C
27 °C

Kutya tépte szét Dominiket

2007.10.16. 17:37
Az apa hétfői vallomása alapján találták meg az eltűntnek hitt Takács Dominik holttestét kedden.

Pénteken Dominik anyja, hétfőn apja tett beismerő vallomást, a rendőröknek így sikerült megtalálni Monor külterületén az eltűntnek hitt kisfiút, akit a vallomások szerint az apa egyik harci kutyája tépett szét, tájékoztatott a rendőrség kedden.

A rendőrség tájékoztatása szerint Takács Dominik édesanyja pénteken tett beismerő vallomást: a kétéves gyerek nem vízbe esett a Margitszigeten, hanem az apja által tartott harcikutyák egyike tépte szét. A szülők otthon tartózkodtak amikor a tragédia történt, míg Dominik az udvaron magában játszott, ők a házban voltak. A gyerek valahogy bejutott a kutyák ketrecébe, és az állatok megtámadták.

A szülők közösen temették el a gyereket két kilométerre a háztól egy mezőgazdasági területen. Azt még nem tudni, miért találták ki a szülők az eltűnésről szóló mesét, vélhetően nem sejtették, hogy ekkora médiavisszhangja lesz.

A két és fél éves Takács Dominik

Az anya korábbi vallomása szerint a kétéves Takács Dominik augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. Az anya eredeti vallomása szerint úgy, hogy amíg egy pillanatra nem figyelt a gyerekre, a víz felé indult. Elesett és elvesztette az eszméletét, mire magához tért, a gyerek nem volt sehol.

Az anyát később gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, mert többször ellentmondásba keveredett vallomásaiban. Átkutatták a család monorierdei házát is, ahol egy harci kutya tetemét találták meg.

Az apa emlékezett

A gyerek apját is keresték, mert Dominik eltűnése után neki is nyoma veszett. Az apát egyébként körözték is, mert egy korábban kiszabott börtönbüntetés letöltésére nem vonult be. A férfit elfogták, szeptember eleje óta börtönben ül, a korábbi, lopás miatt kiszabott kétéves büntetését tölti.

Mivel az anya zavarosan adta elő, hol ásták el a holttestet, a rendőrök négy napig keresték, mire az apa hétfői vallomása alapján megtalálták.

Az apa korábban azt állította, hogy eltűnt fiát elrabolták élettársától, és magánnyomozót fogadott az ügy megoldására. A kisfiú édesapját állítólag évek óta zsarolta egy, az alvilággal is kapcsolatban álló férfi.

A rendőrök még sok részletet kell hogy tisztázzanak, nem világos például még az sem, hogy pontosan mikor történt a tragédia. Dominik szülei megmutatták azt a kutyát, amelyik állításuk szerint felelős a gyerek haláláért. A kutyát szakértő vizsgálja majd, lesz fogsorazonosítás, és még négy másik kutyát is megvizsgálnak. Pszichológus szakértőt is kirendelnek majd a két felnőtt elmeállapotának elemzésére.