Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tagad a holtan talált kisfiú apja

2004.01.12. 10:00
Várhatóan előzetes letartóztatásba helyezik a szombaton holtan talált másfél éves domonyi kisfiú apját. A férfi nem ismeri el, hogy ő verte volna agyon a gyermeket.
Halált okozó testi sértés megalapozott gyanújával vette őrizetbe a rendőrség annak a domonyi kisfiúnak az apját, akit szombat délelőtt holtan találtak a település egyik házának kertjében. Az Index érdeklődésére Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn elmondta, hogy a férfi nem ismerte el, hogy ő okozta volna a gyermek halálát okozó serüléseket.

A másfél éves gyermekre szombat reggel meztelenül, a szomszéd ház udvarán találtak rá. A helyszíni orvos szakértői vizsgálat nem talált külsérelmi nyomokat, fagyhalált valószínűsített, de a gyanús körülmények miatt soron kívüli boncolást rendeltek el.

Az igazságügyi orvosszakértő szombaton lefolytatott vizsgálata koponyalapi törést és idegenkezűséget állapított meg a halál okaként, a kisfiú édesapját a boncolást követő kihallgatás után vették őrizetbe. Az apa tagadása ellenére a rendőrség őt terhelő, megalapozott adatokkal rendelkezik, ezért feltehetőelg előzetes letartóztatásba helyezik hamarosan a férfit. A Magyar Hírlap információi szerint hétfőn, vagy kedden hazugságvizsgálatnak is alávetik a gyermekgyilkossággal gyanúsított férfit.