István, Vajk
17 °C
34 °C

James Bond is megirigyelné a mexikói drogdílerek kocsiját

2008.03.20. 11:13
Szögszóróval és ködgéppel felszerelt dzsippel menekültek a rendőrök elől a drogdílerek Mexikóban. A drogháborúnak idén már háromszáznál is több halottja van.

A mexikói rendőrség eddig is tisztában volt vele, hogy a drogdílerek egészen szofisztikált fegyverekkel rendelkeznek. A drogháborúban bevetettek már rakétavetőket, sorozatlövő fegyvereket és aranyozott pisztolyokat is. A BBC beszámolója szerint most mégis meglepődtek.

A hatóságok egy Jeep Grande Cherokeet üldöztek, amiből a menekülő dílerek kézigránátot dobtak rájuk, aztán a kocsit hátrahagyva elfutottak.

A terepjáró átvizsgálása során a rendőrök megdöbbentő felfedezést tettek. Az autó olyan eszközökkel volt felszerelve, amit eddig csak a Bond-filmekben láttak. Volt benne szögszóró, hogy kilyukasszák az üldözök kerekeit, és ködgép, hogy a füstfelhőben elillanhassanak.

A BBC szerint a hatóságoknak nincs tudomása arról, hogy az eszközöket valaha bevetették.

A mexikói drogháborúnak az év első hónapjaiban már több mint háromszáz halottja volt, tavaly több mint 2500-an vesztették életüket az összecsapásokban. A kartellek egymással is harcolnak a 13 milliárd dollárosra becsült amerikai piacért.