Olivér
5 °C
8 °C

James Bond is megirigyelné a mexikói drogdílerek kocsiját

2008.03.20. 11:13
Szögszóróval és ködgéppel felszerelt dzsippel menekültek a rendőrök elől a drogdílerek Mexikóban. A drogháborúnak idén már háromszáznál is több halottja van.

A mexikói rendőrség eddig is tisztában volt vele, hogy a drogdílerek egészen szofisztikált fegyverekkel rendelkeznek. A drogháborúban bevetettek már rakétavetőket, sorozatlövő fegyvereket és aranyozott pisztolyokat is. A BBC beszámolója szerint most mégis meglepődtek.

A hatóságok egy Jeep Grande Cherokeet üldöztek, amiből a menekülő dílerek kézigránátot dobtak rájuk, aztán a kocsit hátrahagyva elfutottak.

A terepjáró átvizsgálása során a rendőrök megdöbbentő felfedezést tettek. Az autó olyan eszközökkel volt felszerelve, amit eddig csak a Bond-filmekben láttak. Volt benne szögszóró, hogy kilyukasszák az üldözök kerekeit, és ködgép, hogy a füstfelhőben elillanhassanak.

A BBC szerint a hatóságoknak nincs tudomása arról, hogy az eszközöket valaha bevetették.

A mexikói drogháborúnak az év első hónapjaiban már több mint háromszáz halottja volt, tavaly több mint 2500-an vesztették életüket az összecsapásokban. A kartellek egymással is harcolnak a 13 milliárd dollárosra becsült amerikai piacért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?