Sára, Márió
2 °C
6 °C

Titokzatos maró anyag folyt ki egy dorogi tömbházban

2006.08.13. 13:44
Ki kellett üríteni egy tömbházat vasánap hajnalban Dorogon, ahol ismeretlen eredetű maró anyag folyt ki. Egy férfi égési sérüléseket szenvedett. A lakók délután visszatérhettek otthonaikba, amikor kiderül, hogy az anyag nem veszélyes.

Égési sérüléseket szenvedett egy férfi vasárnap hajnalban egy dorogi tömbház alagsorában, amikor a kezében összetört egy maró anyaggal teli üveg.

Mintegy két liter barna színű, szúrós szagú folyadék ömlött ki a mosókonyhának használt szobában - közölte a megyei katasztrófavédelem ügyleletes tisztje.

Mivel a kiömlött anyagot nem sikerült azonosítani, a kárelhárítók hajnali négykor úgy döntöttek, kiürítik a házat. Az érintett negyven ember ismerősökhöz, rokonokhoz ment - tette hozzá Maczkó József.

A katasztrófavédelem nem rendelkezik az anyag azonosításához szükséges eszközökkel, ezért a folyadék meghatározását a dorogi veszélyeshulladék-égető munkatársai vállalták.

"A dorogi hulladékégető munkatársai a mosókonyha összes berendezését konténerbe pakolták és az égetőben megsemmisítik. A 40 lakó visszatérhetett a házba" - tette hozzá Maczkó József. Elmondta, hogy ezen túlmenően környezetvédelmi intézkedésre nincs szükség, mert a kiömlött, kis mennyiségű maró folyadék nem jelent veszélyt a környezetre. Délután ezért visszatérhettek házukba a kitelepített lakók.

A baleset után a sérülést szenvedett 27 éves fiatalember saját maga hívta ki a mentőket, akik az esztergomi kórházba szállították. A férfi jól van, csak kezén és lábán található kisebb bőrpír.