Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Félmilliárdos hasznot húzhatott egy társaság kábítószerekből

2007.03.01. 15:19
Magyarországon a rendőrök szerint 30 kiló amfetamint, 300 ezer darab tablettát, és 4 és fél kiló marihuánát egy társaság dobott a piacra, amely ellen ügyészségi vádemelés várható.

Tizenkilenc gyanúsítottal szemben küldte meg vádemelési javaslatát az ügyészségnek a rendőrség minden idők legjelentősebb hazai kábítószer-felderítésével kapcsolatban. A 2005. nyarán kezdett nyomozás végül hat ügy egyesítésével, összesen 20 gyanúsítottal szemben folyt, akik a rendőrök szerint valamennyien egy magyarországi kötődésű, holland drogkereskedőtől szerezték be a kábítószert.

Az eljárás során több mint 200 millió forint értékben foglaltak le kábítószert a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Összesen 5 kiló marihuánát, több mint 5 kiló amfetamint, csaknem 100 ezer ecstasy tablettát, és fél kilónyi kokaint találtak a nyomozók. A rendőrség szerint a már bizonyíthatóan értékesített kábítószer mennyisége ennek sokszorosa, becslésük szerint 652 millió forint értékben, csaknem 30 kiló amfetamint, 300 ezer darab tablettát, és 4 és fél kiló marihuánát dobtak piacra.

A hollandiai kapcsolat felszámolása érdekében az NNI az Europollal közös nyomozócsoport felállítását tervezi.