György
14 °C
24 °C

Megszivatták a sárkányhúsozó virsliárust

2006.11.19. 15:50
Büntetőeljárással fenyegetett meg a helyi kereskedelmi felügyelet egy walesi családi virsligyártó vállalkozást, mert a kifogásolt termékben nincs sárkányhús. A tulajdonos kénytelen volt átnevezni a virslijét.

A Black Mountains Smokery nevű húskészítmény-gyártó cég Welsh Dragon, vagyis Walesi Sárkány márkanév alatt forgalmazta közkedvelt, fűszeres virsliféleségét; az elnevezés a legkisebb brit tartomány ősidőkre visszanyúló nemzeti jelképére, a vörös sárkányra utal.

Az éber hatóság azonban a The Times hétvégi beszámolója szerint kinyomozta, hogy a termék az elnevezéssel ellentétben nem is tartalmaz sárkányt, ezért büntetés terhe mellett kötelezte a gyártót a vásárlókat félrevezető név megváltoztatására. A virsliket a cég ezentúl Welsh Dragon Pork Sausages, vagyis Walesi Sárkány Sertésvirsli márkanévvel forgalmazza.

Jon Carthew, a családi vállalat tulajdonosa a brit lapnak elmondta, vevői eddig egyszer sem tettek panaszt amiatt, hogy a termékben nincs sárkányhús. "Nem hiszem, hogy bármelyik vásárlónk azt gondolná: sárkányhúst használunk a virsli elkészítéséhez" - fogalmazott Carthew. A területileg illetékes tanács szóvivője azonban ragaszkodott a hatóság igazához, mondván a csomagoláson nem volt megfelelő pontossággal feltüntetve az élelmiszerkészítmény mibenléte.