Sára, Márió
2 °C
6 °C

Megszülethet a román Drakula

2001.10.27. 09:28
A román kormány pénzét megspórolandó a turisztikai miniszter száz művészeti diákot kért fel arra, hogy dolgozzák ki a román Drakula arculatát. A szerte világban ismert Drakula felhasználási jogait a Universal Studios birtokolja és a kormánynak komoly pénzeket kellene fizetni, ha azt kívánja felhasználni a 40 millió euróból felépítendő Drakula parkban.

Dan Mathei-Agathon Románia turisztikai minisztere a művészeti szakokon tanuló diákokat kérte fel arra, hogy egy új arculatot dolgozzanak ki Drakulának. A miniszter úgy véli, ha a diákok munkája során - melyen száz diák dolgozik - jó minőségű alkotás születik, akkor azt fogják felhasználni a Segesvár környékén megépítendő Drakula parkban.

A világszerte ismert Drakula figura ugyanis a hollywoodi Universal Studios birtokában van, a cég még a vámpírfogakat is bejegyeztette, így azok használati jogáért fizetni kellene. A román kormányzat pedig ezt a pénzt szeretné megspórolni a mostani felkéréssel: a turisztikai miniszter szerint a terv nyomán a román Drakula születhet meg.

A miniszter azt is ismertette, hogy a park részére megvásárolják a világon elkészített 250 Drakulával foglalkozó filmet, azokat folyamatosan vetíteni fogják a látogatóknak. A szórakoztató park építését 2002 tavaszán kezdenék el, a tervek szerint 3000 új munkahelyet teremt, az előzetes tanulmányok évi egymillió turistát jósolnak, ez pedig évi 20 millió euró tőkemozgást eredményezhet.