Valér
2 °C
8 °C

Esküvő előtt ölte meg osztrák jegyesét egy magyar férfi Grazban

2005.03.24. 11:27
A mennyegző előtt gondolta meg magát a menyasszony, és szakítani akart betegesen féltékeny vőlegényével, aki erre végzett a 27 éves osztrák nővel, majd maga ellen fordította a kést.

Megölte osztrák jegyesét szerda éjjel egy magyar állampolgárságú férfi Grazban, majd magával is végezni akart, de túlélte az önmagán ejtett súlyos, szúrt sebeket, közölte az osztrák rendőrség. A vizsgálat első megállapítása szerint féltékenység állt a szerelmi dráma hátterében.

A jegyespár már elrendezte az esküvőt, megvették a menyasszonyi ruhát is. A 27 éves osztrák nő azonban - a pár ismerősei szerint - az utolsó pillanatban meggondolta magát, szakítani akart, mert nem tudta elviselni a 37 éves magyar férfi "beteges féltékenységét". A tettes az ismerősök egybehangzó állítása szerint egyáltalán nem tűnt korábban erőszakos természetűnek. Elhalmozta jegyesét ajándékokkal és figyelmességgel, de - mint az ismerősök mondták - "beteges féltékenységből ellenőrizni akarta minden lépését".

A magyar férfi, miután egyetlen késszúrással megölte kedvesét, hasba szúrta magát, és súlyos vágott sebeket ejtett az alkarján. Ezután felhívta egyik barátját, és közölte vele, hogy "valami szörnyűség történt". A barát talált rá a telefonhívás nyomán a vérbe fagyott párra, és értesítette a mentőket és a rendőrséget. A nő már halott volt, mire kiértek a mentők. A férfit megműtötték a grazi kórházban, és már túl van az életveszélyen.