Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Vízbe fulladt az elkábított férfi

2003.07.10. 08:58
Ideggyógyszerrel kábítottak el egy italozva mulatozó horvát férfit Drávaiványnál. Az öntudatlan férfit megverték és kifosztották. Amikor magához tért, úszva próbált meg átkelni a magyar-horvát határon. A rendőrség feltételezése szerint vízbe fulladt, holttestét nem találják.
Két férfit vett őrizetbe szerdán a rendőrség annak a horvát férfinak az eltűnésével kapcsolatban, akit egy hete kerestetnek rokonai a magyar és horvát rendőrséggel. A férfi Barcsnál lépett be az országba és rokonait akarta meglátogatni. A drávaiványi kocsmában kikapcsolódásképpen iszogatni kezdett egy fiatal nő társaságában.

Az ivást a lány családjánál folytatták. A családtagok először megpróbálták leitatni, majd mikor ez nem sikerült, ideggyószert kevertek italába. Az elkábult férfit megverték, összerugdosták és elvették a nála talált pénzt.

Az ájult áldozatot egy árokparton hagyták. A rendőrség feltételezése szerint a férfi magához téve gyalogosan indulhatott el Drávatamási felé, ahol a folyó túloldalára, lakóhelyére próbálhatott meg átúszni. A volt hajós, jó úszó férfi már többször is átkelt ilyen módon ezen a szakaszon.

Most azonban a gyógyszertől kábult állapotban valószínűleg nem sikerült neki, megfulladhatott. A holttest egyelőre nem került elő.