Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Embert ölt a légszobor Angliában

2006.07.24. 11:28
Két halálos áldozata ás 13 sérültje van annak a szokatlan balesetnek, ami Nagy-Britanniában történt a hétvégén. Emberekkel a fedélzetén elszabadult egy hatalmas, épülethez hasonlóan bejárható felfújható "szobor". A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy véletlen balesetről vagy rosszul elsült poénról van-e szó.

"Egyszer csak elkezdett emelkedni, mint egy léggömb. Mindenfelé emberek potyogtak belőle" - mesélte egy szemtanú a BBC-nek a Chester-le-Street egyik parkjában vasárnap történt balesetről.


Közel harminc látogató tartózkodott a fél focipályányi alapterületű műalkotás "termeiben", amikor egy erős széllökés váratlanul a magasba emelte az óriási lufit. A szobor elszakította tartóköteleit, és majdnem kilenc méterre emelkedett a park fölé. Végül sikerült visszahúzni a földre, miután fennakadt egy póznán.

Többen a földre estek, a két halálos áldozaton túl 13-an megsérültek, köztük egy hároméves kislány súlyosan. A rendőrség egyelőre nem gyanakszik szándékosságra, azonban nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy valaki poénnak szánta a szobor felengedését.


Maurice Agis

A szobrot tervező művész, Maurice Agis a BBC információi szerint szintén a helyszínen tartózkodott, távolról figyelte, ahogy a katasztrófa megtörtént. Egy ismerőse szerint Agis teljesen elkeseredett. „Tíz évig boldogságot nyújtott az embereknek, aztán ez történt. Nagyon szomorú” – fogalmazott az ismerős.

A felfújható szobor fülkéiben sétáló látogatót folyamatosan változó színélmény éri, a műalkotás ugyanis áttetsző színes műanyagból készül. Az öt méter magas alkotás előzőleg bejárta a világot.