Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Embert ölt a légszobor Angliában

2006.07.24. 11:28
Két halálos áldozata ás 13 sérültje van annak a szokatlan balesetnek, ami Nagy-Britanniában történt a hétvégén. Emberekkel a fedélzetén elszabadult egy hatalmas, épülethez hasonlóan bejárható felfújható "szobor". A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy véletlen balesetről vagy rosszul elsült poénról van-e szó.

"Egyszer csak elkezdett emelkedni, mint egy léggömb. Mindenfelé emberek potyogtak belőle" - mesélte egy szemtanú a BBC-nek a Chester-le-Street egyik parkjában vasárnap történt balesetről.


Közel harminc látogató tartózkodott a fél focipályányi alapterületű műalkotás "termeiben", amikor egy erős széllökés váratlanul a magasba emelte az óriási lufit. A szobor elszakította tartóköteleit, és majdnem kilenc méterre emelkedett a park fölé. Végül sikerült visszahúzni a földre, miután fennakadt egy póznán.

Többen a földre estek, a két halálos áldozaton túl 13-an megsérültek, köztük egy hároméves kislány súlyosan. A rendőrség egyelőre nem gyanakszik szándékosságra, azonban nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy valaki poénnak szánta a szobor felengedését.


Maurice Agis

A szobrot tervező művész, Maurice Agis a BBC információi szerint szintén a helyszínen tartózkodott, távolról figyelte, ahogy a katasztrófa megtörtént. Egy ismerőse szerint Agis teljesen elkeseredett. „Tíz évig boldogságot nyújtott az embereknek, aztán ez történt. Nagyon szomorú” – fogalmazott az ismerős.

A felfújható szobor fülkéiben sétáló látogatót folyamatosan változó színélmény éri, a műalkotás ugyanis áttetsző színes műanyagból készül. Az öt méter magas alkotás előzőleg bejárta a világot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!