Elfogtak két heroindílert

2008.08.05. 14:09
A rendőrség őrizetbe vett két dílert és egy fogyasztót, akiknek közük van a szombaton történt, és túladagolás okozta négy halálesethez. Az egyik díler, egy magyar férfi a gyanú szerint a Szőlő utcában meghalt nőnek és férfinek adott el heroint és metadont. A XIII. kerületi halálesetekkel kapcsolatban egy vietnámi dílert és egy fogyasztót vettek őrizetbe.

Elfogták és őrizetbe vették azt a két dílert, akiktől a hétvégén a meghalt kábítószer-fogyasztók a drogot vásárolták. A nyomozók hétfőn délután Budapesten, a III. kerületi Vörösvári úton fogták el az egyiket, egy magyar férfit. A másikra, egy vietnámi dílerre, kedden délelőtt csaptak le a rendőrök a Lágymányosi híd közelében, mondta el a Ródler Norbert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni szolgálat vezetője. Az ügyön 30 nyomozó dolgozott éjjel és nappal.

Az 53 éves, magyar dílert azzal gyanúsítják, hogy idén márciustól augusztus elejéig két hónap kihagyással folyamatosan heroint adott el annak a 33 éves nőnek, aki a Szőlő utcában kábítószer-túladagolás miatt halt meg szombaton. A nyomozók azzal is gyanúsítják, hogy július közepéig - három éven keresztül - heti két alkalommal heroint és metadon tablettát adott el annak a 30 éves férfinak, aki szintén szombaton halt meg a Szőlő utcai ház lépcsőfeljárójában. Az ügyben kábítószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás.

Fotó: Inforádió/Mihádák Zoltán

Ródler Norbert hozzátette, hogy a XIII. kerületi két haláleset kapcsán egy fogyasztót és egy vietnámi dílert is sikerült elfogni. Az elfogott fogyasztó segítségével szerezték a heroint a vietnámi dílertől, ő mind a két, később meghalt áldozattal fogyasztott a drogból, mégsem lett semmi baja. A nyomozó elmondta, hogy a halálukat valószínűleg az okozta, hogy nagy mennyiségű alkoholt is ittak. A külföldi díler ellen szintén kábítószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás.

A hétvégén két-két holttestet találtak a III. és a XIII. kerületben. Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese korábban elmondta, hogy vagy túl tiszta, vagy mérgező anyaggal szennyezett herointól halt meg a négy ember. Egyben óvatosságra intette a drogfogyasztókat, mert veszélyes anyag kerülhetett az illegális rendszerbe, ami több halálesetet is okozhat az esetleg legyengült szervezetű fogyasztók között.

  • Hírek
  • Bankszámla