Szilárda
-4 °C
2 °C

Betépve gyilkolt

2002.06.19. 17:08
Tizenhét késszúrással ölte meg 31 éves szállásadóját egy drogos fiatalember. Az áldozat bűne az volt, hogy megpróbálta lebeszélni a férfit a kábítószerezésről.
Előzetes letartóztatásba került az a férfi, akit hétfőn hajnalban Budaörsnél fogtak el a rendőrök, és egy pár órával korábban Győrben elkövetett gyilkosság elkövetésével gyanúsították meg. A 26 éves kábítószer-függő erdélyi származású, magyar állampolgárságú férfi beismerte tettét, és részletes vallomást tett.

Véres cipő, konyhakés

A férfi hétfőn hajnalban azért vált gyanússá, mert a budaörsi benzinkútnál - kábítószer hatása miatt - alig tudta mozgását koordinálni, cipője vérfoltos volt, és igazoltatásakor bőrdzsekije belső zsebéből egy konyhakés nyele látszott ki. Autója átvizsgálásakor több nagy értékű műszaki cikket találtak, előkerült egy pénztárca is, benne az áldozat nevére szóló bankkártyával és román útlevéllel.

A 31 éves erdélyi magyar áldozatot azt követően találták meg lakásában vérbe fagyva, hogy munkatársai hétfőn délelőtt értesítették a rendőrséget. A férfi ugyanis előzetes jelzés nélkül nem ment be dolgozni, és mikor kollégái keresték, albérleti lakása ajtaján más írásával, de az ő nevében írt cetlit találtak, hogy ne keressék.

Bibliával és paplannal takarta be a haldoklót

A vizsgálat során kiderült, hogy azért vette maga mellé bérelt lakásába a későbbi áldozat az elkövetőt, hogy segítsen neki leszokni a kábítószerekről. A szállásadó vasárnap estére egy, a Hit Gyülekezetében megismert családot is meghívott, hogy segítsék lebeszélni a drogfogyasztásról a 26 éves férfit.

A házaspár távozása után a szállásadó a drogfogyasztás káros hatásairól szóló oktatófilmet tett a videóba. A látottak annyira megviselték a kábítószerező férfit, hogy előbb összeveszett szállásadójával, majd egy konyhakéssel tizenhétszer megszúrta. A még hörgő áldozat száját szigetelőszalaggal bekötötte, mellére tette bibliáját, és letakarta egy paplannal.

Az elkövetőt a rendőrök először nem tudták kihallgatni, mert a gyilkosság után belőtte magát, és őrizetbe vétele után kómába esett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!