Judit
2 °C
7 °C

Tizenhat halott a mexikói drogcsatában

2008.04.26. 17:34
Tijuanában rendszeresen összecsapnak az egymással rivalizáló bandák, év eleje óta 190 ember halt meg a drogháborúban.

Tizenhat halottja és nyolc sebesültje van a mexikói drogháború legutóbbi - és egyben egyik legvéresebb - csatájának, amelyet a klántagok a kaliforniai határ közvetlen közelében vívtak egymással szombat hajnalban.

A helyi Arellano Félix drogkartellhez tartozó, egymással rivalizáló bűnözői csoportok tagjai puskákkal és gépfegyverekkel estek egymásnak a mexikói rendőrség tájékoztatása szerint Tijuana keleti határában: a rendőrök itt fedezték fel egy út mentén a számtalan lőtt seb miatt vérben úszó holttesteket és sebesülteket.

Név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint valamennyi áldozat ugyanahhoz az Arellano Félix drogkartellhez tartozott, amely elsősorban a szomszédos Kaliforniába irányuló kábítószer-csempészetet ellenőrzi. A rendőrség a lövöldözés után két embert letartóztatott, de a többi túlélőnek sikerült kereket oldania.

Tijuanában az év eleje óta 190 embert öltek meg az alvilági bandák háborújában, az egész országban pedig ezerre rúg már idén az erőszakhullám áldozatainak a száma.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?