Tizenhat halott a mexikói drogcsatában

2008.04.26. 17:34
Tijuanában rendszeresen összecsapnak az egymással rivalizáló bandák, év eleje óta 190 ember halt meg a drogháborúban.

Tizenhat halottja és nyolc sebesültje van a mexikói drogháború legutóbbi - és egyben egyik legvéresebb - csatájának, amelyet a klántagok a kaliforniai határ közvetlen közelében vívtak egymással szombat hajnalban.

A helyi Arellano Félix drogkartellhez tartozó, egymással rivalizáló bűnözői csoportok tagjai puskákkal és gépfegyverekkel estek egymásnak a mexikói rendőrség tájékoztatása szerint Tijuana keleti határában: a rendőrök itt fedezték fel egy út mentén a számtalan lőtt seb miatt vérben úszó holttesteket és sebesülteket.

Név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint valamennyi áldozat ugyanahhoz az Arellano Félix drogkartellhez tartozott, amely elsősorban a szomszédos Kaliforniába irányuló kábítószer-csempészetet ellenőrzi. A rendőrség a lövöldözés után két embert letartóztatott, de a többi túlélőnek sikerült kereket oldania.

Tijuanában az év eleje óta 190 embert öltek meg az alvilági bandák háborújában, az egész országban pedig ezerre rúg már idén az erőszakhullám áldozatainak a száma.

  • Tippek
  • Árfolyam