Donát
-4 °C
2 °C

Kiirtotta családját az ámokfutó kokainista

2001.12.03. 13:42
Egész családját - édesapját, édesanyját és két nővérét - mészárolta le egy 16 éves kábítószerfüggő orosz fiú az uráli Sadrinszk városában. A rendőrség őrizetbe vette az ámokfutót, Vlagyimir Bulicsjevet. A hatóságok szerint azonban a fiú olyannyira kábítószeres állapotban van, hogy nem tudják kihallgatni, mert azt sem tudja, hol van, és mi történik vele.
A szombaton történt bűncselekmény részleteiről a család szomszédainak elbeszéléséből kapott képet a rendőrség. Eszerint a fiú erősen drogos állapotban érkezett haza, s amikor ezért az apja felelősségre vonta, elővette a lakásban tartott pisztolyt, és fejbe lőtte a férfit. Ezután anyjával és két nővérével végzett, összesen tíz lövést adott le pisztolyából.

Elásta a gyilkos fegyvert

Tettének akkor még valószínűleg tudatában volt, mivel rögtön a város közeli erdőbe ment, ahol feltételezhetően elásta a gyilkos fegyvert. Bulicsjevet vasárnap a városban vették őrizetbe, a tizenéves viszont addigra olyan mennyiségű kábítószert - valószínűleg kokaint - fogyasztott, hogy szinte eszméletlen állapotban szállították a fogdába. A lemészárolt család egyik szomszédasszonya jól hallotta a lövéseket, de egy napig kellett gyűjtenie bátorságát, hogy belépjen a lakásba, majd értesítse a rendőrséget.

A kábítószeres fiút leszámítva a család normális életet élt: a meggyilkolt apa egy helyi vállalat mérnökeként dolgozott, az anya a hadsereg alkalmazásában állt, egyik lányuk főiskolai tanulmányokat folytatott, a másik pedig a fogyasztóvédelem területén tevékenykedett.