Erzsébet
1 °C
4 °C

Drogalagút a mexikói-amerikai határon

2006.09.19. 15:08
Drogcsempészek által használt, kétszáz méter hosszú alagútra bukkantak a hatóságok a mexikói-amerikai határon.

A 210 méter hosszúságú és 1,2 méter magas alagút 6 méter mélyen húzódik a föld alatt, és az amerikai Calexio illetve a mexikói Mexicali városát köti össze - közölte az amerikai bevándorlási hivatal (ICE). A hatóságok beszámolója alapján a kivilágított járathoz egy lakóházból lehet lejutni.

"Az alagút újabb bizonyíték arra, hogy a kábítószer-kereskedők egyre reménytelenebb módokon próbálnak drogot csempészni az országba, a rendőrség pedig továbbra is komoly erőfeszítéseket tesz a kábítószer beáramlásának megakadályozására" - mondta John Fernandes, az amerikai kábítószer elleni hivatal (DEA) különleges ügynöke.

Nem ez az első föld alatti járat, amelyet Mexikó és az Egyesült Államok között vájtak a drogcsempészek. A legutóbb megtalált alagút Tijuanából indult és közel egy kilométer hosszan, 26 méter mélységben vezetett az Egyesült Államokba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?