Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Kutyákba rejtették a kokaint

2004.07.22. 14:07
Műtéti úton rejtett el közel ötvenmillió forint értékű kokaint két kutyában egy brit pár. A Kolumbiából Londonba tartó állatokat különös viselkedésük buktatta le. Egyikük létfontosságú szervei körbenőtték a kokainos tasakokat, így el kellett altatni.
Kutyákba rejtve próbált 126 000 font (47 millió forint) értékű kokaint csempészni Nagy-Britanniába egy fiatal pár. A 27 éves Gregory Grahamet és húszéves barátnőjét, Kaye Chapmant a bíróság bűnösnek találta, büntetésüket szeptember harmadikán szabják ki. Az eljáró bíró szerint hosszú börtönbüntetésre számíthatnak - jelentette a BBC.

Kolumbiából jöttek a kutyák

A fiatal pár műtéti úton rejtett el a kutyákban - egy Rex nevű labrador-retriverben s egy Frispa nevű labradorban - huszonegy csomag kokaint. A két kutya amszterdami átszállással érkezett Londonba tavaly szeptember 27-én Kolumbiából.

A kutyák különös viselkedésére egy amszterdami reptéri dolgozó figyelt fel. Egyikük határozottan gyengének tűnt, míg a másik különösen agresszívnak. A kutyákat megröntgenezték, ekkor fedezték fel a testükben elrejtett tasakokat. Alaposabb vizsgálat után megtalálták az akkor négy hetesnek tűnő műtéti hegeket is.

Létfontosságú szervek

Frispát később el kellett altatni, mert a szakszerűtlen műtétet követően néhány létfontosságú szerve körbenőtte a kokainos tasakokat. "Elég embertelen módja ez a drogcsempészetnek, Frispa belepusztult, a szerencsésen felgyógyult Rexnek fölösleges szenvedéseket okozott" - nyilatkozta a BBC-nek az ügyben nyomozó Andy McDonald felügyelő.

Az ügyben két másik fiatalt is perbe fogtak, de mindkettejüket felmentették a vádak alól. Chapman és Graham az ítélethirdetésig rendőrségi őrizetben marad.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!