Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kutyákba rejtették a kokaint

2004.07.22. 14:07
Műtéti úton rejtett el közel ötvenmillió forint értékű kokaint két kutyában egy brit pár. A Kolumbiából Londonba tartó állatokat különös viselkedésük buktatta le. Egyikük létfontosságú szervei körbenőtték a kokainos tasakokat, így el kellett altatni.
Kutyákba rejtve próbált 126 000 font (47 millió forint) értékű kokaint csempészni Nagy-Britanniába egy fiatal pár. A 27 éves Gregory Grahamet és húszéves barátnőjét, Kaye Chapmant a bíróság bűnösnek találta, büntetésüket szeptember harmadikán szabják ki. Az eljáró bíró szerint hosszú börtönbüntetésre számíthatnak - jelentette a BBC.

Kolumbiából jöttek a kutyák

A fiatal pár műtéti úton rejtett el a kutyákban - egy Rex nevű labrador-retriverben s egy Frispa nevű labradorban - huszonegy csomag kokaint. A két kutya amszterdami átszállással érkezett Londonba tavaly szeptember 27-én Kolumbiából.

A kutyák különös viselkedésére egy amszterdami reptéri dolgozó figyelt fel. Egyikük határozottan gyengének tűnt, míg a másik különösen agresszívnak. A kutyákat megröntgenezték, ekkor fedezték fel a testükben elrejtett tasakokat. Alaposabb vizsgálat után megtalálták az akkor négy hetesnek tűnő műtéti hegeket is.

Létfontosságú szervek

Frispát később el kellett altatni, mert a szakszerűtlen műtétet követően néhány létfontosságú szerve körbenőtte a kokainos tasakokat. "Elég embertelen módja ez a drogcsempészetnek, Frispa belepusztult, a szerencsésen felgyógyult Rexnek fölösleges szenvedéseket okozott" - nyilatkozta a BBC-nek az ügyben nyomozó Andy McDonald felügyelő.

Az ügyben két másik fiatalt is perbe fogtak, de mindkettejüket felmentették a vádak alól. Chapman és Graham az ítélethirdetésig rendőrségi őrizetben marad.