Emőke
-4 °C
9 °C

Drograktár egy etyeki ház udvarán

2005.10.11. 17:02
Nagyjából tízmillió forint értékű, Hollandiából származó drogot találtak egy etyeki ház udvarán. A dílereket őriztbe vették.

Több kiló kábítószert foglalt le egy etyeki magánház udvarán a Vám és Pénzügyőrség dunántúli egysége hétfőn. Az udvaron tartózkodó magyar férfi táskájából négy csomagban összesen két kiló kábítószergyanús anyagot, valószínűleg marihuánát találtak.

A hátizsákban a pénzügyőrök belföldi és külföldi buszjegyeket is találtak, így feltételezhető, hogy a kábítószert Hollandiából hozta hazánkba.

A családi házban albérlőként lakott egy másik magyar állampolgár is, akit a pénzügyőrök a helyszínen elfogtak. A házat is átvizsgálták, és különböző rejtekhelyekről összesen 3,2 kilogramm kábítószergyanús anyag, feltételezhetően fű, hasis és mexicana gomba került elő.

A helyszínen a vámosok elfogtak egy harmadik férfit is, akinek ruhájában egy gramm hasist találtak. A nyomozásban a pénzügyőrök megállapították, az ingatlan bérlője gyanúsítható azzal, hogy megbízást adott a kábítószer beszerzésére.

A vámnyomozók az Etyeken talált, csaknem 10 millió forint értékű kábítószereket lefoglalták, a drogfutárt és a megbízót őrizetbe vették és kábítószerrel való visszaélés miatt indítottak eljárást ellenük.