Lenke
14 °C
28 °C

Drogtól roskadozott az amerikai rendőrautó

2008.07.21. 06:29
Két kocsit foglalt le egy drogbandától a dallasi rendőrség vagy két hónapja, az egyiket elárverezte, a másikat megfigyelésre használta. Utóbbiba vagy 25 kiló kokaint rejtettek el, még pedig alaposan, ugyanis korábban a kábítószeres részleg sem bukkant a nyomára.

Mintegy 400 ezer dollár (körülbelül 57,6 millió forint) értékű kokainra bukkant egy rendőr Dallasban. Akinek még csak nem is kellett messzire mennie a kábítószerfogásért: a rendőrségen egy rendőrségi autóban akadt a 25 kilónyi anyagra.

A kocsi ugyan nem járőrautóként szolgált, de rendőrségi állományban volt már két hónapja, megfigyelésekhez használták, az év elején kobozták el egy drogbandától egy másik járgánnyal együtt. S akkor ugyan átvizsgálta a kábítószeres részleg, ám a kutatás nem talált semmit. A minap azonban az autót mosó egyik rendőr felfedezte, hogy A négykerekű hidraulikus alkatrészei tetemes mennyiségű narkót rejtenek.

A másik elkobzott kocsit árverésen értékesítette a rendőrség. Most keresik a vevőt, hogy kiderüljön, nincs-e droggal kitömve az az autó is. Ez tulajdonosának is érdeke, mert ha lapul benne kábítószer, és véletlenül felfedezik más rendőrök, kissé nehezen hinnék el, hogy így vette át a rendőrségtől.