Emőke
-4 °C
9 °C

Autós üldözés után drogfutárokat fogott a rendőrség

2005.09.09. 11:35
Ezer ecstasytablettát, valamint több száz gramm marihuanát talált a rendőrség azoknál a fiataloknál, akiket Dunakesziről Mogyoródig autóval üldöztek a nyomozók még szerdán.

Dunakeszin a Barátság utcában, egy szervezett rendőri akcióban, az Országos Rendőr-főkapitányság speciális egységének munkatársai megállítottak egy gépkocsit. Az autóban ülő három fiatalt a rendőrök igazoltatni akarták, de a sofőr gázt adott, és az egyik rendőrautót elsodorva, nagy sebességgel menekülésbe kezdett.

A rendőrök üldözőbe vették a menekülőket, akik útközben két csomagot dobtak ki az autóból, mint utólag kiderült, mindkettőben drog volt. A fiatalokat - egy 24 éves és egy 28 éves dunakeszi, valamint egy 28 éves váci lakost - végül Mogyoródon, egy szűk utcában sikerült a rendőröknek megállítaniuk, és őrizetbe vették őket.

A fiatalok lakhelyén nagy mennyiségű ecstasytablettát és több száz gramm marihuanát foglaltak le. A két férfi már korábban a rendőrség látókörébe került kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Ugyancsak kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítanak egy 45 éves veresegyházi lakost is, akit a terrorelhárító szolgálat bevonásával fogtak el pénteken az otthonában. Nála is ecstasytablettákat és marihuanát találtak. A rendőrség szerint a két ügy között összefüggés lehet, ennek vizsgálata még tart.