Valér
4 °C
8 °C

Leleplezték Európa legnagyobb drogüzemét

2003.02.07. 17:35
A szerbiai rendőrség felgöngyölített egy drogkartellt, és leleplezte Európa legnagyobb, szintetikus kábítószert gyártó üzemét.
Milan Obradovic fővárosi főkapitány közölte, hogy a belgrádi rendőrség a szerbiai titkosrendőrség és terroristaelhárító osztag közreműködésével néhány napja csapott le a bűnbandára, őrizetbe vett több mint harminc személyt, közülük 18-at már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

Tízmillió euró értékű tablettahegy

A razzia során leleplezték Európa legnagyobb, szintetikus kábítószert gyártó üzemét, amelynek Belgrádban, Nova Pazovában, Stara Pazovában és Simanovciban voltak laboratóriumai. Lefoglaltak mintegy húsz tonna, drog előállításhoz szükséges nyersanyagot és több mint kétmillió kábítószer-tablettát. A kábítószer értéke meghaladja a tízmillió eurót.

A droggyártó laboratóriumokat egy belgrádi orvos működtette. A kábítószert a szerbiai piacon és a Távol-Keleten értékesítették.

Egy évig tartott az akció

Obradovic szerint ez volt a szerbiai rendőrség eddigi legnagyobb akciója, amely majd egy évig tartott. A nyomozásban és a razziában 312 belgrádi rendőr, 98 titkosrendőr és a terroristaelhárító osztag 30 tagja vett részt.

A néhány napja tartott razziában összesen 35 létesítményt kutattak át.